Activitatea zilei - Lucru manual

Lucrul manual este modul placut, distractiv si educativ la care puteti apela cu incredere atunci cand vreti sa va vedeti copilul vesel si plin de incredere in fortele proprii. Aceasta activitate incurajeaza munca in echipa si dezvolta coordonarea dintre maini si ochi.
Lucrarile realizate pot fi oferite cadou rudelor si prietenilor cu diferite ocazii: zile de nastere, Craciun, Paste, Ziua Mamei, Valentine’s Day sau pot fi folosite pentru a decora casa de Craciun sau Paste. Pot fi transformate in felicitari sau pot fi pastrate intr-un caiet de activitati al copilului de care sa va amintiti mereu cu mare drag.
Nu va limitati doar la ce vedeti pe acest website, creati si voi! Va asteptam sa impartasiti noile idei impreuna cu noi. E posibil ca proiectele voastre sa arate mult mai bine decat ceea ce gasiti aici. Cel mai important este sa faceti totul cu placere!
Spor la lucru!


Adaugat la: 27-11-2013

Păpuşă din lingură de lemn


MATERIALE NECESARE:

  • o lingură de lemn, de preferat nefolosită şi albă
  • aţă pentru păr sau codiţe
  • carton alb şi o imprimantă pentru printat sablonul
  • carioci, acuarele, culori, pentru colorat modelul de costum, sau chiar material textil.
  • lipici
  • ochişori mobili (opţional)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PROCEDURA:

1. Pentru început printaţi şablonul, şi decoraţi costumele, atât faţa, cât şi spatele. Decupaţi cu grijă cele două părţi. Adăugaţi lipici pe spatele uneia dintre părţi, dar numai pe vârful ambelor opinci, pe palme şi pe mâneci, apoi lipiţi între ele cele două părţi. Dacă aţi decupat corect, se vor suprapune perfect.

 

 

2. A doua etapă presupune realizarea feţei. Desenaţi cu carioca elementele, sau dacă aveţi la îndemână, folosiţi ochişorii mobili. Pentru realizarea codiţelor, aveţi nevoie de un ghem de bumbac sau mohair. Tăiaţi firele pe o lungime de cel puţin 20cm, chiar 30cm dacă doriţi codiţe mai lungi. Legaţi la mijloc şi lipiţi (de preferinţă cu aracet) de lingură.

 

 

 

3. După ce aţi realizat faţa, introduceţi cu grijă coada lingurii între cele două feţe decorate ale costumului. Puteţi adăuga lipici, sau puteţi folosi o pangligă tricolor pentru a lega păpuşa la mijloc. 

Pentru băieţel se procedează identic, atât că părul va trebui mai scurt şi, în funcţie de dimensiunea lingurii, se va confecţiona o căciulă sau o pălărie.

 

  

 

Spor la lucru!

Vezi Toate Activitatile

Alte activitati distractive