Baia nou-nascutului

Baia ar trebui sa faca parte din rutina zilnica a bebelusului, care se simte excelent atunci cand i se face baie. Asadar, nu va grabiti in timpul acestei activitati; bucurati-va de ea impreuna cu copilul dumneavoastra.

Prima baie completa a bebelusului va avea loc dupa caderea cordonului ombilical.

Puteti face baie bebelusului in orice moment al zilei. Pe masura ce copilul creste si nu adoarme imediat dupa cina, ar putea fi mai bine sa ii faceti baie dupa cina, in special daca aceasta este devreme.

 

Pregatirea pentru baia bebelusului

 

Inainte de a incepe sa-i faceti baie copilului asigurati-va ca aveti tot ce va trebuie la indemana: sapunul si samponul pentru bebelusi, prosop intins pentru a-l infasa imediat pe bebe, hainute, scutec, lotiune( ulei de masline).

 

In camera in care are loc imbaierea trebuie sa fie o temperatura de 23-25 de grade Celcius, iar apa trebuie sa aiba o temperatura de 35-37 de grade Celsius. Un termometru de baie poate fi necesar parintilor fara experienta, insa puteti verifica temperatura si cu cotul. Folositi numai o cantitate mica de apa la inceput, adanca de 305 cm, pana cand va obisnuiti sa tineti copilul bine.

 

Baia poate fi facuta intr-o cadita sau intr-un lighean. Unele cadite au suporturi pe care va puteti sprijini copilul.

 

Tineti copilul astfel incat capul acestuia sa fie sustinut pe antebratul dumneavoastra. Spalati-i mai intai fata cu o carpa moale, fara sapun, iar apoi spalati-l pe cap si pe corp. Capul trebuie spalat cu sampon o data sau de doua ori pe saptamana.

 

Odata scos din apa, infasurati-l in prosop si stergeti-i toate cutele. Este indicat sa-i faceti masaj bebelusului, fie cu lotiune, crema sau ulei.

Alte articole pe aceeasi tema

Vitaminele din grupul B

Vitaminele din grupul B

Este bine sa suplimentam din proprie initiativa aportul de vitamine din grupul B administrand medicamente care le contin?

Cine suntem noi?

Cine suntem noi?

Un grup entuziast, care incearca lansarea unui concept inedit, adica o instruire, credem noi, cu eficienta a tinerilor parinti.

Dezvoltarea psihomotorie a copilului

Dezvoltarea psihomotorie a copilului

Fiecare bebelus venit pe lume este diferit de ceilalti, cu infatisare si comportament propriu. Fiecare copil are un ritm propriu al dezvoltarii. Cu toate acestea, cand trebuie sa ne ingrijoram in ceea ce priveste dezvoltarea psihomotorie?