Bebelusi la masa. Bebelusi mofturosi

Multi bebelusi isi exprima independenta prin mancare – sau nemancare, dupa caz. Asa ca aproape toti bebelusii pot fi descrisi ca mancatori mofturosi. Daca bebelusilor nu le place o mancare, nu o vor manca – nu e stiinta nucleara.

Majoritatea bebelusilor sunt mancatori mofturosi

 

Bebelusul tau vrea sa manance doar macaroane cu branza? Cand un copil este blocat pe un singur fel de mancare, parintele s-ar putea simti obligat sa ii serveasca acelasi fel de mancare in fiecare zi pentru ca el sa manance totusi ceva. Dar acel copil se va plictisi la un moment dat de acel fel de mancare – si atunci ce faci?

 

Tu alegi mancarurile din farfuria copilului – si nu trebuie sa ii dai macaroane cu branza zilnic. Daca faci asta, ratezi oportunitatea de a introduce mancaruri noi si de a creste numarul mancarurilor pe care copilul tau este dispus sa le manance. Majoritatea blocajelor pe un anume fel de mancare nu vor dura mult daca parintii nu permit asta.

 

Copiii nu se vor infometa si vor invata sa fie mai flexibili decat sa se infometeze. Prezinta-le o varietate de mancaruri sanatoase – inclusive cele care stii ca sunt favoritele lui si de asemenea si mancaruri noi. Copilul tau te-ar putea surprinde intr-o zi mancandu-le pe toate.

 

Copilului tau nu ii place fasolea verde la prima incercare? Nu te opri din a i le da. Copiii sunt in mod natural reticenti la gusturi si texture noi, asa ca reintroduce-le fasolea. Serviti o portie mica si incurajati copilul sa incerce fara sa ii cicaliti sau sa ii fortati.

 

Si asigura-te ca esti un exemplu bun! Serveste mancaruri nutritive care iti plac si tie sau mananca ceva nou in asa fel incat copiii tai sa te vada ca savurezi ce le ceri lor sa manance.

 

Alte articole pe aceeasi tema

Sa vorbim despre vitamine

Sa vorbim despre vitamine

Vitamine sunt substante organice necesare in cantitati mici pentru buna functionare a organismului. Cum isi poate procura organismul copilului cantitatea necesara, optima din alimentatie aflati in continuare.

Vitamina A

Vitamina A

Vitamina A este vitamina esentiala pentru imunitatea organismului. Despre sursele alimentare si cand este necesara suplimentarea medicamentoasa puteti citi in articolul urmator.

Vitaminele din grupul B

Vitaminele din grupul B

Este bine sa suplimentam din proprie initiativa aportul de vitamine din grupul B administrand medicamente care le contin?