Bebelusi la masa. Evitati capcana mancarurilor nesanatoase

Bebelusii trebuie sa manance sanatos pentru a primi nutrientii de care are nevoie corpul lor in crestere. Bomboanele, chipsurile, si alte produse nesanatoase nu ar trebui sa faca parte din alimentatia lor pentru ca pot inlatura nevoia de alimente sanatoase. De asemenea, preferintele alimentare sunt stabilite devreme in viata, asa ca nu ratati oportunitatea de a va ajuta copilul sa dezvolte o afinitate pentru mancarurile sanatoase.

Chiar daca copilului dumneavoastra ii plac bomboanele sau chipsurile, nu trebuie sa cedati. Copiii nu pot merge la magazine sa si le cumpere, asadar pur si simplu nu le tineti in casa.

Daca bebelusul tau iti cere bomboane, spune-i pur si simplu “nu avem bomboane”. Apoi prezinta-i doua gustari sanatoase din care sa aleaga. Chiar si un copil care plange dupa lipsa dulciurilor se va bucura de simtul controlului pe care il are in alegerea uneia dintre cele doua gustari sanatoase.

 

Oferiti alegeri sanatoase

 

Bebelusii invata sa navigheze prin lumea lor, sa comunice si sa exercite control  asupra aspectelor din viata lor. De fapt nu au control aspura multor lucruri, dar mancatul este unul dintre primele lucruri pe care le vor stapani. Parintii ii pot ajuta sa se bucure de puterea lor limitata, dandu-le un anumit grad de libertate cand vine vorba despre mancare si felul in care mananca.

 

Asta nu inseamna ca ei isi aleg ce sa manance. Parintii au importanta sarcina de a le oferi tipurile de mancare de care are nevoie un bebelus activ. Rolul unui parinte este acela de a le prezenta copiilor mancaruri sanatoase si sa ii lase pe copii sa decida pe care sa le manance – sau daca sa manance pur si simplu. Parintii priceputi isi pot indruma copilul spre o alimentative sanatoasa, dar vor trebui sa o faca intr-o maniera ingenioasa.

 

Anticipand problemele si oferind alegeri, parintii isi invata copiii ce comportament va atrage rezultate pozitive si care nu. Uite cum poti schimba problemele comune in oportunitati de a-i invata obicieuri sanatoase de a manca.

 

Alte articole pe aceeasi tema

Sa vorbim despre vitamine

Sa vorbim despre vitamine

Vitamine sunt substante organice necesare in cantitati mici pentru buna functionare a organismului. Cum isi poate procura organismul copilului cantitatea necesara, optima din alimentatie aflati in continuare.

Vitamina A

Vitamina A

Vitamina A este vitamina esentiala pentru imunitatea organismului. Despre sursele alimentare si cand este necesara suplimentarea medicamentoasa puteti citi in articolul urmator.

Vitaminele din grupul B

Vitaminele din grupul B

Este bine sa suplimentam din proprie initiativa aportul de vitamine din grupul B administrand medicamente care le contin?