Bebelusi la masa. Lasati copiii sa se hraneasca singuri

Unii parinti cred ca e mai bine sa nu ii lase pe copii sa se hraneasca singuri, dar le iau astfel controlul care le revine in mod normal copiilor la aceasta varsta. Trebuie sa decida singuri daca sa manance, ce anume sa manance si in ce cantitate.

Copiii ar trebui sa inceapa sa se hraneasca cu degetul pe la 9 luni si sa incerce sa foloseasca tacamuri pe la 15-18 luni. Oferiti-le multe ocazii pentru a face asta, dar asigurati-va ca mananca suficient in asa fel incat aceasta experienta sa nu le creeze frustari. Ajutati-I cand este nevoie, dar fiti atenti si la semnele ca este satul. Puteti sa ii dati mai mult daca pare ca inca ii este foame, dar nu puteti sa luati mancarea inapoi daca l-ati supra hranit. Cand controlati furculita sau lingura, opuneti-va dorintei de a mai da inca o mica inghititura. Si cand copilul se va invata sa manance, retrageti-va si lasati copilul sa ia controlul.

 

Unii parinti cred ca e mai bine sa nu ii lase pe copii sa se hraneasca singuri, dar le iau astfel controlul care le revine in mod normal copiilor la aceasta varsta. Trebuie sa decida singuri daca sa manance, ce anume sa manance si in ce cantitate – in felul acesta invata sa isi recunoasca semnele interne care le spun cand le este foame si c and sunt satui. La fel de important, copiii trebuie sa invete si sa exerseze mecanica hranirii de unul singur.

Alte articole pe aceeasi tema

Sa vorbim despre vitamine

Sa vorbim despre vitamine

Vitamine sunt substante organice necesare in cantitati mici pentru buna functionare a organismului. Cum isi poate procura organismul copilului cantitatea necesara, optima din alimentatie aflati in continuare.

Vitamina A

Vitamina A

Vitamina A este vitamina esentiala pentru imunitatea organismului. Despre sursele alimentare si cand este necesara suplimentarea medicamentoasa puteti citi in articolul urmator.

Vitaminele din grupul B

Vitaminele din grupul B

Este bine sa suplimentam din proprie initiativa aportul de vitamine din grupul B administrand medicamente care le contin?