Ce reprezinta Scorul Apgar?

Testul Apgar reprezinta primul consult medical al nou-nascutului. La un minut si apoi la cinci minute de la nastere, medicul va calcula scorul Apgar al copilului tau pentru a evalua starea de sanatate a copilului. Este un proces simplu care ajuta la determinarea eventualelor probleme de sanatate ale noului nascut.

Scorul Apgar analizeaza urmatoarele semne vitale: Activitate, Puls, Grimasa, Aspect si Respiratie. Fiecarui parametru i se acorda o nota de 0, 1, 2, in functie de cele observate (2 fiind cel mai bun calificativ). Suma acestor note formeaza scorul Apgar si poate fi de la 0 la 10. Cel mai mare scor Apgar este 10, acesta fiind considerat si rezultatul perfect. Daca scorul Apgar este intre 7 si 10, asta inseamna de obicei ca micutul este intr-o stare buna si nu are nevoie de ingrijiri speciale. Daca copilul are un scor Apgar mai mic de 6 la cinci minute de la nastere este posibil ca el sa aiba nevoie de asistenta medicala, iar medical va decide ce masuri trebuie luate.

 

Semnele vitale evaluate:

Activitate (tonus muscular): 0 - nici o miscare; 1 - unele flexari ale bratelor si picioarelor; 2 - miscare activa

Puls: 0 - lipsa puls; 1 - mai putin de 100 de batai pe minut; 2 - cel putin 100 de batai pe minut

Grimasa (raspuns reflex): 0 - nici un raspuns la aspirarea cailor nazale; 1 - grimasa in timpul aspirarii; 2 - grimasa si tendinta de a respinge aspirarea, tuse sau stranut in timpul aspirarii

Aspect (culoare): 0 - intregul corp al copilului este complet colorat in albastrui sau este palid; 1 - o culoare buna a corpului dar extremitatile sunt usor albastrui; 2 - o culoare buna pe tot corpul

Respiratie: 0 - lipsa respiratie; 1 - plans slab, respiratie lenta si neregulata; 2 - Respiratie buna, plans puternic

Alte articole pe aceeasi tema

Vitaminele din grupul B

Vitaminele din grupul B

Este bine sa suplimentam din proprie initiativa aportul de vitamine din grupul B administrand medicamente care le contin?

Cine suntem noi?

Cine suntem noi?

Un grup entuziast, care incearca lansarea unui concept inedit, adica o instruire, credem noi, cu eficienta a tinerilor parinti.

Dezvoltarea psihomotorie a copilului

Dezvoltarea psihomotorie a copilului

Fiecare bebelus venit pe lume este diferit de ceilalti, cu infatisare si comportament propriu. Fiecare copil are un ritm propriu al dezvoltarii. Cu toate acestea, cand trebuie sa ne ingrijoram in ceea ce priveste dezvoltarea psihomotorie?