Cum sa pregatesti corespunzator alimentele cumparate

Cand pregatesti produsele proaspete, urmeaza acesti pasi pentru a te asigura ca este in regula sa le mananci.

Cum sa pregatesti corespunzator alimentele cumparate-     Spala-te pe maini cu apa calda si sapun timp de 10-15 secunde, in mod special dupa ce ai folosit toaleta si inainte sa pregatesti sau sa mananci produsele.

-     Tine carnea cruda, puiul si pestele separate de produsele pregatite deja pentru a fi mancate.

-     Spala ustensilele si suprafetele cu apa fierbinte si cu detergent inainte si dupa folosirea lor la prepararea mancarii.

-     Spala bine (freaca) toate fructele si legumele cu apa (chiar daca intentionezi sa le decojesti) pentru a indeparta orice reziduuri, pesticide sau pamant care ar putea contine bacteria.

-     Spala pepenii inainte de a ii manca pentru a evita transferul bacteriilor de pe coaja pe cutit si apoi in interiorul fructului.

-     Multe tipuri de salata ambalata sunt pre-spalate. Ambalajul va indica daca sunt. Chiar daca produsul a fost spalat inainte de ambalare, tot ar trebui sa il mai spalati o data inainte de a-l manca.

  • Usuca produsul cu un servetel sau cu un prosop curat pentru a reduce numarul bacteriilor.
  • Indepartati frunzele exterioare ale verdeturilor cum sunt spanacul si salata.
  • Puneti la frigider toate produsele curatate sau taiate.
  • Evitati folosirea fundurilor de lemn, care pot favoriza cresterea bacteriilor mai mult decat cele din alte materiale. Spalati intens orice fund inainte si dupa folosire. Luati in considerare folosirea a doua funduri diferite, unul pentru carne si unul pentru celelalte produse.

Chiar daca exista diverse produse pentru spalarea alimentelor, totusi specialistii sfatuiesc consumatorii sa nu le foloseasca. Spalatul mainilor, al produsului si al suprafetei din bucatarie ar trebui sa fie suficiente.

Stati linistiti pentru ca, desi produsele proaspete, carnea si pestele au niste riscuri de contaminare, cu precautiile potrivite puteti reduce acest risc si le puteti savura in siguranta.

Alte articole pe aceeasi tema

Sa vorbim despre vitamine

Sa vorbim despre vitamine

Vitamine sunt substante organice necesare in cantitati mici pentru buna functionare a organismului. Cum isi poate procura organismul copilului cantitatea necesara, optima din alimentatie aflati in continuare.

Vitaminele din grupul B

Vitaminele din grupul B

Este bine sa suplimentam din proprie initiativa aportul de vitamine din grupul B administrand medicamente care le contin?

Greseli obisnuite la introducerea alimentelor solide

Greseli obisnuite la introducerea alimentelor solide

Adeseori parintii privesc inapoi si se distreaza amintindu-si ca erau atat de nesiguri asupra momentului cand sugarii lor au fost cu adevarat pregatiti sa inceapa alimentatia cu solide. Hranirea sugarilor este o sarcina mult mai usoara decat v-ati putea-o imagina.