Exista variante sanatoase de mancare tip fast-food?

Vreau sa mananc sanatos, dar familia mea este mereu in viteza, asa ca ne oprim des la fast-food-uri. Care sunt cateva optiuni sanatoase de mancare tip fast-food?

alternative fast food

Fast-food-urile pot fi  derutante din punctual de vedere al mancarurilor sanatoase. Ai crede ca puiul este o alegere mai buna decat vita – dar la Mec sandvisurile cu pui au mai multe calorii si grasimi decat un hamburger! Din fericire, majoritatea localurilor de tip fast-food posteaza pe site-urile lor detaliile nutritionale ale produselor ca sa poti vedea ce au in mancarea lor inainte de a merge acolo.

Cauta mancarurile care au un nivel scazut de grasimi, calorii, zahar si sodiu si care au un nivel ridicat de fibre, vitamine, calciu si fier.

 

Daca nu ai aceste informatii, uite ce trebuie sa faci:

 

-     Alege produsele mai mici facute la gratar in favoarea produselor prajite.

-     Comanda o salata in loc de cartofi prajiti.

-     Nu exagera cu sosurile.

-     Ai grija la extra cum sunt bacon, cascavalul si maioneza.

-     Alege apa sau lapte pentru bautura.

Alte articole pe aceeasi tema

Sa vorbim despre vitamine

Sa vorbim despre vitamine

Vitamine sunt substante organice necesare in cantitati mici pentru buna functionare a organismului. Cum isi poate procura organismul copilului cantitatea necesara, optima din alimentatie aflati in continuare.

Vitamina A

Vitamina A

Vitamina A este vitamina esentiala pentru imunitatea organismului. Despre sursele alimentare si cand este necesara suplimentarea medicamentoasa puteti citi in articolul urmator.

Vitaminele din grupul B

Vitaminele din grupul B

Este bine sa suplimentam din proprie initiativa aportul de vitamine din grupul B administrand medicamente care le contin?