Jocuri brici pentru pitici

Jocuri brici pentru pitici reprezintă o colecţie de jocuri pentru copii, cu idei minunate de asocieri ȋntre animale, habitate, anotimpuri, litere, cifre, meserii, forme geometrice şi nu numai. Sub formă de „cărţi de joc”, ca să poată fi luate cu mânuţa, studiate şi aranjate după pofta jucăuşului.

Ȋn urma bunelor relaţii pe care le-am avut cu cadrele didactice de la grădiniţele cu care am colaborat, şi ȋn urma solicitărilor părinţilor de a avea materiale didactice ȋn limba română şi pe ȋnţelesul copiilor, Megapărinţi.ro şi-a propus să vină ȋn ajutorul educatorilor, bunicilor, părinţilor, şi a tuturor celor implicaţi ȋn creşterea si dezvoltarea copiilor cu un set complex de jocuri educative pentru preşcolari.

 

Jocul este maniera prin care copiii ȋnvaţă despre lume, cum să se raporteze la ceilalţi şi prin care ȋşi dezvoltă o serie de aptitudini, abilităţi cognitive, abilităţi de comunicare, abilităţi de socializare şi de alfabetizare. Joaca creeaza legătura ȋntre funcţiile senzoriale şi cognitive cu cele relaţionale şi emoţionale şi oferă un cadru ideal de dezvoltare pentru cei mici. Copiii cresc ȋntrebând despre lume şi explorând modul ȋn care funcţionează lucrurile.

 

Jocul este spontan, natural şi universal pentru copii. Copiii nu trebuie ȋnvăţaţi să se joace. Tot ceea ce pot face părinţii este sa creeze un mediu stimulant ȋn acord cu vârsta copilului cu materiale de joacă sigure, iar joaca se va desfăşura de la sine.

 

Deoarece am observat o preocupare tot mai mare a părinţilor pentru educaţia copiilor, noi am creat jocuri utile şi antrenante pentru cei mici, sub forma unor cărţi de joc, ȋn format 8x10cm.

 

Jocuri brici pentru pitici au fost create pentru a satisfice pretenţiile părinţilor care ȋşi doresc jocuri sigure şi educative pentru copiii lor.

 

Jocuri brici pentru pitici ajută copiii să ȋşi ȋmbogăţească cunoştinţele cu ajutorul planşelor ilustrative, dezvoltă şi stimulează gândirea şi creativitatea, imaginaţia, libertatea de expresie prin joc, ajută la dezvoltarea atenţiei şi creşterea capacităţii de concentrare.

 

Jocuri brici pentru pitici reprezintă o colecţie de jocuri pentru copii, cu idei minunate de asocieri ȋntre animale, habitate, anotimpuri, litere, cifre, meserii, forme geometrice şi nu numai. Sub formă de „cărţi de joc”, ca să poată fi luate cu mânuţa, studiate şi aranjate după pofta jucăuşului.

 

Din Jocuri brici pentru pitici fac parte: Alfabetul animalelor şi anotimpurile, Alfabetul meseriilor şi formele geometrice, Alfabetul sporturilor şi Cifrele, literele şi formele geometrice. Fiecare joc cuprinde un regulament cu mai multe idei de jocuri care să facă procesul de ȋnvăţare cât mai scurt şi relaxant, fără ca cei mici să se plictisească.

 

JOCURI BRICI PENTRU PITICI - ALFABETUL ANIMALELOR SI ANOTIMURILE

Jocuri brici pentru pitici – Alfabetul animalelor cuprinde 28 de planşe faţă-verso cu literele alfabetului. Fiecărui cartonaş ȋn parte ȋi corespunde o literă şi un animal al cărui nume ȋncepe cu litera respectivă. Literelor Q, W, X, Y le corespund câte un anotimp. Toate literele sunt scrise de tipar, astfel ȋncât cel mic să le poată reţine cu uşurinţă. Literele sunt scrise conform alfabetului limbii române pentru că vrem să le ȋnvăţăm corect. Jocul mai cuprinde şi 5 planşe cu habitatul animalelor pe o parte şi elemente specifice anotimpurilor pe cealalta parte.

 

JOCURI BRICI PENTRU PITICI - ALFABETUL MESERIILOR SI FORMELE GEOMETRICE

Jocuri brici pentru pitici – Alfabetul meseriilor cuprinde 28 de planşe faţă-verso cu literele alfabetului. Fiecărui cartonaş ȋn parte ȋi corespunde o literă şi o meserie a cărei nume ȋncepe cu litera respectivă. Literelor K, Q, Ş, Ţ, W, X, Y le corespunde câte o formă geometrică. Toate literele sunt scrise de tipar, astfel ȋncât cel mic să le poată reţine cu uşurinţă. Literele sunt scrise conform alfabetului limbii române pentru că vrem să le ȋnvăţăm corect.

 

JOCURI BRICI PENTRU PITICI - CIFRELE, LITERELE ŞI FORMELE GEOMETRICE

Jocuri brici pentru pitici – Cifrele, literele şi formele geometrice cuprinde 28 de planşe faţă-verso cu cifrele de la 1 la 10 şi cele mai cunoscute forme geometrice exemplificate prin diverse obiecte. Fiecărui cartonaş ȋn parte ȋi corespunde o literă. Toate literele sunt scrise de tipar, astfel ȋncât cel mic să le poată reţine cu uşurinţă. Literele sunt scrise conform alfabetului limbii române pentru că vrem să le ȋnvăţăm corect.

 

JOCURI BRICI PENTRU PITICI - ALFABETUL SPORTURILOR

Jocuri brici pentru pitici – Alfabetul sporturilor cuprinde cuprinde 24 de planşe faţă-verso. Fiecărui cartonaş ȋn parte ȋi corespunde o literă şi un sport al cărui nume ȋncepe cu litera respectivă. Toate literele sunt scrise de tipar, astfel ȋncât cel mic să le poată reţine cu uşurinţă. Literele sunt scrise conform alfabetului limbii române pentru că vrem să le ȋnvăţăm corect. Jocul mai cuprinde 22 de planşe cu elemente specifice fiecărui sport, astfel ȋncât copiii să aibă informaţii utile care să le capteze interesul pentru sport şi să işi dorească să practice un anumit sport.

 

Alte articole pe aceeasi tema

Vitaminele din grupul B

Vitaminele din grupul B

Este bine sa suplimentam din proprie initiativa aportul de vitamine din grupul B administrand medicamente care le contin?

Cine suntem noi?

Cine suntem noi?

Un grup entuziast, care incearca lansarea unui concept inedit, adica o instruire, credem noi, cu eficienta a tinerilor parinti.

Dezvoltarea psihomotorie a copilului

Dezvoltarea psihomotorie a copilului

Fiecare bebelus venit pe lume este diferit de ceilalti, cu infatisare si comportament propriu. Fiecare copil are un ritm propriu al dezvoltarii. Cu toate acestea, cand trebuie sa ne ingrijoram in ceea ce priveste dezvoltarea psihomotorie?