Lucruri de baza legate de alimentatia copilului tau

Inainte trebuia sa ne facem griji despre cum sa ii convingem pe copii sa manance fructele si legumele de care au nevoie pentru a creste sanatosi si puternici. Dar recentele epidemii de E.coli si salmonella ne amintesc despre o alta grija – sa ne asiguram ca produsele proaspete sunt comestibile.

Lucruri de baza legate de alimentatia copilului tauPrecautii in legatura cu produsul

Chiar si cu riscul toxinfectiilor alimentare, este important pentru copii sa manance fructe si legume in fiecare zi pentru a lua vitaminele si nutrientii esentiali pentru a ramane sanatosi si pentru a se dezvolta armonios. Fructele precum portocalele, de exemplu, ofera vitamina C care ajuta la vindecarea taieturilor si a ranilor. Legumele precum broccoli contin fibre care ajuta la mentinerea unui colesterol scazut si la un scaun regulat.

Vestea buna este ca este usor sa te asiguri ca produsul pe care il cumperi si il pregatesti este sanatos.

 

Din magazin in frigiderul tau

 

Indiferent de varietatea produselor pe care le alegi – fie ca sunt ambalate sau varsate, organice sau crescute dupa metodele traditionale – intotdeauna vor exista sanse, cat de mici, ca bacteria daunatoare sa fi ajuns pe mancare. Se poate intampla oriunde intre camp si bucataria ta, in timpul culegerii, transportului sau al impachetarii produsului.

 

Masurile de siguranta pe care le poti lua incep din momentul in care iti selectezi produsul la magazine. Neaparat trebuie sa inspectezi fructele si legumele inainte de a le cumpara si evita-le pe cele care au taieturi vizibile sau coaja rupta pe unde ar putea intra bacteria.

 

De asemenea, tine minte si urmatoarele lucruri:

 

-     In cazul produselor preparate, cum este salata ambalata, alege doar produsele care sunt tinute pe gheata sau la frigider. Nu uita sa verifici si data expirarii. 

-     Daca drumul spre casa este mai lung de o ora, gandeste-te sa iei o lada frigorifica in masina pentru a tine produsele ambalate proaspete. 

-     La magazine, separa carnea cruda, puiul, pestele si ouale de celelalte produse din cosul tau de cumparaturi si din pungile in care le vei depozita.

 

Refrigerarea si congelarea

Pentru a stoca produsele in siguranta, asigura-te ca atat frigiderul cat si congelatorul tau sunt suficient de reci pentru a le tine proaspete si pentru a preveni bacteriile din el sa se dezvolte. Tine-ti frigiderul setat la 5 grade Celsius si congelatorul la -18 grade Celsius sau mai putin. Daca nu au termostat, cumpara cate unul pentru fiecare.

Alte articole pe aceeasi tema

Sa vorbim despre vitamine

Sa vorbim despre vitamine

Vitamine sunt substante organice necesare in cantitati mici pentru buna functionare a organismului. Cum isi poate procura organismul copilului cantitatea necesara, optima din alimentatie aflati in continuare.

Vitamina A

Vitamina A

Vitamina A este vitamina esentiala pentru imunitatea organismului. Despre sursele alimentare si cand este necesara suplimentarea medicamentoasa puteti citi in articolul urmator.

Vitaminele din grupul B

Vitaminele din grupul B

Este bine sa suplimentam din proprie initiativa aportul de vitamine din grupul B administrand medicamente care le contin?