Mafia mămicilor-7 lucruri pe care orice mămică trebuie să le ştie

Câte femei au afirmat că după naşterea primului copil viaţa lor s-a schimbat total? Toate. Câte nu au spus că venirea pe lume a copilului lor este cel mai frumos cadou pe care viaţa ȋl poate oferi unei persoane? Toate. Şi câte mame se plâng pentru orele nedormite, durerile de sân la alaptare sau banii cheltuiţi pe scutece, biberoane etc? Cred că raspunsul la a treia ȋntrebare este NICI O MAMĂ.

Da, chiar aşa este, ȋn momentul ȋn care devenim mame, lucrurile se schimbă la 90 de grade. Important este să ştii cum să faci faţă provocarilor. Iata 8 lucruri pe care orice mama bine informată trebuie să le cunoască pentru a face parte din mafia mămicilor!

 

Cum să alaptezi discret ȋn public

 

Alege haine adecvate alăptatului. Spre exemplu, cămăşi cu nasturi ȋn faţă sau,mai nou, pe piaţă există bluze din doua piese, special create pentru alăptat. O altă idee ar fi să alaptezi bebeluşul ȋn timp ce ȋl ţii ȋntr-un port-bebe acoperit cu o păturică. Astfel, oamenii din jur vor crede că ţii ȋn braţe un bebe care doarme.

 

Cum să schimbi scutecul oriunde

 

Majoritatea mall-urilor, marilor centre comerciale, restaurantelor de familie au ȋn toaletele publice mese special amenajate pentru schimbul de scutece. Daca cumva te afli ȋn parc, pune căruţul ȋn poziţie ȋntinsă şi schimbă-ţi bebeluşul acolo. Maşina este şi ea un bun loc de a schimba scutecul, pe bancheta din spate sau ȋn portbagaj!

 

Cum să cureţi resturi de vomă

 

Cel mai bun truc pentru a curăţa voma dupa bebeluşul tău este să o faci cât mai repede! Este indicat să foloseşti mai ȋntâi o bucată de şerveţel sau hârtie igienică pentru a ȋndeparta resturile solide, iar mai departe adaugă bicarbonat de sodiu pe pată pentru a ȋndeparta mirosul şi umezeala! Dacă a vomat ȋn maşină sau pe covor, bicarbonatul de sodiu este cel mai indicat şi ulterior aspiraţi praful cu un aspirator.

 

Dormi!

 

Orice mămică novice trebuie să ştie asta. Somnul este foarte important, aşa că dormiţi şi voi atunci când bebeluşul vostru doarme. Nu vă stresaţi cu ordinea din casă sau curăţatul covoarelor pentru ca nu aşa veţi deveni super mame, ci poate, super zombi!

 

Aruncă toate cărţile de maternitate

 

Femeile au născut copii de când lumea şi pămăntul şi nimeni nu a ȋnvăţat-o pe Eva cum să alapteze. Aceste cărţi voluminoase sunt create pentru a ne provoca nerabdare şi anxietate ȋn timpul sarcinii şi ulterior acesteia. Mai bine alaturaţi-vă unui grup de mame din acelaşi oraş cu voi şi cu siguranţă veţi primi mai multe informaţii valoroase de la acestea decât din cărţi. Alaturaţi-vă mafiei mămicilor!

 

Nu cumpara haine nou-născutului

 

Bebeluşii cresc nemaipomenit de repede iar hainele sunt din ce ȋn ce mai scumpe! Un bun sfat este să nu cumpăraţi multe hăinuţe nou-născutului, deoarece există posibilitatea ca acesta nici să le ȋmbrace. Bebeluşii se dezvoltă cât ai zice peşte ȋn primele luni de viaţă, aşa că mai bine investiţi ȋn scutece şi biberoane. Există o tradiţie de a dona haine de nou-născut ȋntre familii şi prieteni pentru că hainele, fiind purtate puţin timp, arată ca noi!

 

Nu uita că ai o viaţă separată de copiii tai

 

Nimeni nu va veni să iţi ofere premiul Nobel pentru că esti o super mamă, iar copiii tăi sunt dependeţi de tine. Ȋnvaţă să ai timpul tău liber, departe de copii, deoarece astfel ȋţi vei ȋncarca bateriile. Ieşi ȋn oraş cu soţul tău sau cu prietenele. Ȋnvaţă să ceri ajutorul atunci când simţi că situaţia te depăşeşte; pentru asta s-au inventat bunicii sau bonele.

 

 

Prof. Lb. Straine SOARE OANA ELENA.

Alte articole pe aceeasi tema

Vitaminele din grupul B

Vitaminele din grupul B

Este bine sa suplimentam din proprie initiativa aportul de vitamine din grupul B administrand medicamente care le contin?

Cine suntem noi?

Cine suntem noi?

Un grup entuziast, care incearca lansarea unui concept inedit, adica o instruire, credem noi, cu eficienta a tinerilor parinti.

Dezvoltarea psihomotorie a copilului

Dezvoltarea psihomotorie a copilului

Fiecare bebelus venit pe lume este diferit de ceilalti, cu infatisare si comportament propriu. Fiecare copil are un ritm propriu al dezvoltarii. Cu toate acestea, cand trebuie sa ne ingrijoram in ceea ce priveste dezvoltarea psihomotorie?