Pregătirea pentru alăptare

Adevăratul debut al alăptării este ȋn timpul sarcinii. Alegerea unui medic şi a unei clinici care să ȋncurajeze procesul de alăptare, informarea din partea persoanelor specializate şi cu experienţă (medici, moaşe, asistente medicale) şi pregătirea sânului pentru pasii de bază ȋnainte de nastere.

Printr-o informare şi o ȋndrumare corecte, analgezicele si anestezia in timpul naşterii pot fi evitate, dacă nu sunt absolut necesare. Acestea acţionează asupra sugarului şi ȋl ȋmpiedică să sugă imediat după nastere, influenţând astfel şansele de succes ale primului supt.

 

Lecţiile de „naştere fără dureri” ajută de asemenea, deoarece contribuie la desfăşurarea normală a naşterii, astfel ȋncât mama să-şi păstreze forţele pentru a putea alăpta.

 

De asemenea, este importantă pregătirea psihologică a femeii ȋnsărcinate. Alăptarea, această relaţie specială a mamei cu sugarul, presupune dedicare, bunăvoinţă, pentru a depăşi posibilele dificultăţi, cel puţin ȋn primele săptămâni, care sunt critice, si are prioritate absolută ȋn faţa altor obligaţii.

 

Un mic secret

 

O premisă de bază pentru a alăpta cu succes este să fiţi cât mai odihnită. Incredinţaţi multiplele activităţi şi ȋndatoriri tatălui sau altor membri ai familiei. Dumneavoastră trebuie să vă dedicaţi ȋngrijirii sugarului, pentru că nimeni altcineva nu poate să ofere acest „dar de viaţă”, care este laptele matern.

 

Ȋn aceeaşi cameră?

 

Ţineţi copilul ȋn cameră cu dumneavoastră in primele luni. Teoriile care susţin faptul că acesta se „ ȋnvaţă prost” când se menţine o relaţie strânsă cu el s-au dovedit a fi neȋntemeiate. De altfel, şi din punct de vedere practic, este mult mai odihnitor să alăptaţi sau să schimbaţi sugarul când ȋl aveţi lângă dumneavoastră.

 

Grija pentru sân

 

Ȋn general nu este nevoie de o pregătire specială a sânilor pentru alăptare. Ȋn majoritatea cazurilor, evitarea folosirii săpunului sau a alcoolului medicinal, pentru a nu se deshidrata mamelonul, se dovedeste a fi o pregătire suficientă. Cremele şi uleiurile nu sunt absolut necesare, deoarece glandele din jurul mamelonului secretă o substanţă naturală uleioasă care ȋl protejează de crăpături.

 

Sârcurile plate sau ȋnfundate au nevoie de o ȋngrijire mai anentă, deoarece este mai uşor să fie rănite in timpul alăptării. Pot fi recunoscute printr-o simplă consultare a medicului. Accesoriile speciale care se introduc ȋn sutien ȋn ultima perioadă a sarcinii şi anumite tehnici simple corectează această problemă fără dificultate.

 

Ȋn timpul alăptării este necesar un sutien care să susţină sânul fără să-l preseze. Este de asemenea, foarte importantă igiena zilnică a sânului. Mameloanele trebuie păstrate uscate, deoarece umiditatea irită pielea şi le ȋmpiedică să se ȋntărească.

Alte articole pe aceeasi tema

Vitaminele din grupul B

Vitaminele din grupul B

Este bine sa suplimentam din proprie initiativa aportul de vitamine din grupul B administrand medicamente care le contin?

Cine suntem noi?

Cine suntem noi?

Un grup entuziast, care incearca lansarea unui concept inedit, adica o instruire, credem noi, cu eficienta a tinerilor parinti.

Dezvoltarea psihomotorie a copilului

Dezvoltarea psihomotorie a copilului

Fiecare bebelus venit pe lume este diferit de ceilalti, cu infatisare si comportament propriu. Fiecare copil are un ritm propriu al dezvoltarii. Cu toate acestea, cand trebuie sa ne ingrijoram in ceea ce priveste dezvoltarea psihomotorie?