Regulile casei – benefice pentru copilul tau

Este esential sa intelegem ca, desi aparent, copiii par sa aiba misiunea de a face viata parintilor cat mai grea posibil si sa ii deposedeze in totalitate de control, acest lucru nu este adevarat. Dimpotriva chiar!

Copiii tanjesc dupa siguranta data de reguli, limitarile si indrumarile de acasa. Este responsabilitatea si dreptul parintilor de a le formula, dupa cum este dreptul copiilor de a testa limitele. Atata vreme cat menti reguli intelepte, pline de continut si de dragoste, si pe cat posibil mai putine, copilul tau va raspunde asteptarilor tale.

 

Este important sa stabilesti acasa reguli care nu se negociaza.departe de a fi o modalitate de a restriction copiii, regulile ofera acestora un sentiment de securitate. Un copil care isi cunoste limitele devine linistit. Copiii iubesc limitele. Petrec multa vreme facand reguli pentru cele mai simple jocuri: observa-l si vezi cu cata seriozitate isi vorbesc unul altuia, daca nu se tine cont de reguli.

 

Stabileste reguli pe care le consideri cele mai importante

 

Unle dintre aceste reguli pot include ora de culcare, baia, cina si curatenia. Copiii mici ar trebui sa fie invatati de la varste fragede sa nu manifeste lipsa de respect.

 

Aceasta regula poate fi adesea testate sau incalcata, dar de fiecare data intareste mesajul.

 

Toate familiile au propriul lor set de valori, asadar concepe reguli pe baza acestora. Copiii trebuie sa stie ca va exista o consecinta daca nu urmeaza aceste reguli cu strictete. Pe masura ce cresc, devine mult mai usor sa ii incluzi si pe ei in stabilirea regulilor sau sa arati mai multa flexibilitate. Unii parinti considera eficienta pedeapsa izolarii (trimitand copilul in camera lui, departe de ceilalti copii sau de restul familiei). Acest lucru este dificil de impus copiilor mici, dar ar putea avea efect in cazul unui copil mai mare. La aceasta varsta, daca vedeti ca cel mic e gata sa dea de necaz, foloseste pe cat de mult posibil tehnici de distragere a atentiei. Nu doresti sa fii in conflict cu copilul tau pe parcursul zilei! Pentru un copil mai mare, functioneaza bine interdictia de a privi la televizor.

 

De cele mai multe ori comportamentul copilului mic este impulsiv, irational si emotional, si ca si cei mai calmi parinti pot si adusi cateodata de copiii lor in pragul disperarii. Regulile sunt cele care vor ajuta ca lucrurile sa se defineasca si iti vor oferi, atat tie, cat si copilului tau un sentiment de securitate.

Alte articole pe aceeasi tema

Vitaminele din grupul B

Vitaminele din grupul B

Este bine sa suplimentam din proprie initiativa aportul de vitamine din grupul B administrand medicamente care le contin?

Cine suntem noi?

Cine suntem noi?

Un grup entuziast, care incearca lansarea unui concept inedit, adica o instruire, credem noi, cu eficienta a tinerilor parinti.

Dezvoltarea psihomotorie a copilului

Dezvoltarea psihomotorie a copilului

Fiecare bebelus venit pe lume este diferit de ceilalti, cu infatisare si comportament propriu. Fiecare copil are un ritm propriu al dezvoltarii. Cu toate acestea, cand trebuie sa ne ingrijoram in ceea ce priveste dezvoltarea psihomotorie?