Siguranta la locul de joaca

Indiferent daca micutii tai sunt acasa pe timpul verii sau in calatorie cu tine, tine cont de aceste sfaturi pentru a mentine familia in siguranta si sanatoasa.

Siguranta la locul de joaca

Parcurile si locurile de joaca special amenajate pentru copii reprezinta o sursa de divertisment si miscare in aer liber pentru acestia. De asemenea, copiii se joaca cu alti copii de varsta lor, invata sa socializeze si sa interactioneze si isi fac noi si noi prieteni.  Pe de alta parte, locurile de joaca il expun pe copilul tau diferitelor pericole de accidentare. Astfel, pe primul loc cand vine vorba de siguranta copilului sta supravegherea adultului. Parintii sunt cei care pot preveni accidentarile la locul de joaca daca inspecteaza cu atentie suprafata si echipamentul locului de joaca.

LOCURILE DE JOACA

- Supravegheati-va copilul cand este la locul de joaca;

- Tineti copilul departe de leagane atunci cand acestea sunt folosite;

- Asigurati-va ca dispozitivele de metal sunt reci pentru a preveni arsurile;

- Verificati echipamentul de joaca cu capete cu suruburi expuse, muchii ascutite, si locuri unde copiii isi pot prinde degetele; acoperiti-le cu cauciuc;

- Leaganele, balansoareele sau alte jucarii care se misca trebuie sa fie la distanta de cele fixe. De asemenea, jucariile mobile trebuie verificate pentru a vedea daca nu au parti desprinse sau care ar putea sa se desprinda.

- Plasati echipament nou de joaca peste nisip sau alta suprafata moale;

- Evitati ca doi copii sa se dea in acelasi timp in leagane si tobogane;

- Invatati copiii sa stea la rand si sa nu se impinga sau sa se ia la tranta pe structurile de joaca;

- Suprafata de la sol trebuie sa fie moale si indeajuns de groasa ca sa micsoreze impactul unei cazaturi. Asfaltul, betonul, zgura, nu sunt suprafete potrivite. Nisipul, rumegusul, polistirenul sunt indeajuns de moi.

- Suprafata nu trebuie sa fie uda sau sa aiba obstacole. Copiii pot sa alunece sau sa se impiedice usor.

- In niciun caz nu trebuie sa se gaseasca la locul de joaca cioburi sau bucati de metal ascutite.

- Scarile trebuie sa fie acoperite cu cauciuc antiderapant pentru a preveni alunecarea.

- Suprafetele inalte trebuie sa fie protejate cu balustrade si bariere.

- Invatati copilul sa nu plece cu strainii; sa va intrebe inainte sa accepte produse de mancare/bautura, jucarii oferite de alte persoane.

MUSCATURI SI INTEPATURI

- Invatati-va copiii cum sa se comporte cu un caine din afara casei dumneavoastra. Invatati-i sa nu surprinda sau sa sperie vreun caine si sa nu se apropie de caini pe care nu ii cunoaste;

- Verificaţi sa nu existe cuiburi de albine sau de viespe in zonele de joaca. Învăţaţi copiii să nu atingă sau să arunce lucruri la cuiburi.

- Evitati utilizarea produselor impotriva insectelor la copiii mai mici de 2 luni;

- Folositi produse impotriva insectelor adecvate varstei copilului dvs.

- Utilizati produse impotriva insectelor pe exteriorul hainelor; Nu pulverizaţi produse impotriva insectelor pe fata copilului dumneavoastra. În schimb, pulverizati un pic in mana si ungeti usor pe fata lor. Atentie, evitati ochii si gura copiilor.

- Evitati sa imbracati copilul in haine viu-colorate sau cu imprimeuri florale;

- Evitati folosirea sapunurilor parfumate, a parfumurilor si a produselor de par;

PROTECTIE IMPOTRIVA CAPUSELOR

- Copiii trebuie sa poarte bluza cu maneca lunga si pantaloni lungi;

- Baga bluza in pantalosi si pantalonii in sosete;

- La sfarsitul zilei, verifica corpul copilului tau de capuse;

 Din ghiozdanelul pentru parc nu trebuie sa lipeasca:

- apa;

- servetele umede;

- tricou de schimb;

- spray dezinfectant.

In timpul verii nu lasati copilul la soare fara sa ii acoperiti capul.

Aplicati pe piele creme de protectie; evitati sa expuneti copilul la soare in intervalul orar 11-16.

 

Alte articole pe aceeasi tema

Cura heliomarina

Cura heliomarina

Este vara si ca in fiecare an ne facem repede bagajele si plecam la mare, insa putini dintre noi stim ca pe langa bronzat si relaxare putem face ceva si pentru sanatatea noastra si a copiiilor nostri. Baile de aer, baile solare si de mare ajuta la intarirea organismului, a sistemului imunitar. Cu alte cuvinte vom deveni mai rezistenti la boli, la stres, la oboseala, metabolismul fiind vizibil imbunatatit.

ALERTA! A inceput gradinita!

ALERTA! A inceput gradinita!

Odata cu inceputul gradinitei si al scolii, parintii devin ingrijorati deoarece imbolnavirile respiratorii sunt iminente, mai ales la cei mici. De ce? In primul rand anotimpul este cel care favorizeaza aparitia acestora, dar si aglomeratia sau contactul cu alti copii bolnavi. Putem face ceva?

Etapele aparitiei dintilor la bebelus

Etapele aparitiei dintilor la bebelus

Dintii sugarilor incep sa erupa pe la aproximativ 6 luni, dar pot aparea oricand de la nastere pana la varsta de optsprezece luni. In general, intre doi ani si jumatate si trei ani toti cei douazeci de dinti de lapte au aparut deja. Exista un tipar al aparitiei dintilor copilului, dar nu trebuie sa fiti ingrijorati daca dantura sugarului dvs. apare in mod diferit de a altora.