Stoarcerea de lapte a sanului

Multe femei gasesc ca stoarcerea de lapte a sanului este dificila. Acest lucru nu reprezinta o reflectie a cat de mult sau putin lapte produceti. Tipul de pompa utilizat poate imbunatati lucrurile, dar, in multe cazuri, nu se inregistreaza nicio diferenta. Cea mai buna pompa pentru san este insusi sugarul!

 

Totusi, pot exista situatii in care este nevoie sa stoarceti laptele de la san, iar aceste sfaturi va pot fi de ajutor:

 

  •  Rotiti pompa la san in unghiuri diferite
  •  Beti doi litri de lichide sanatoase pe zi
  •  Cand sunteti acasa, hraniti sugarul cat mai des posibil, pentru a   mentine producerea laptelui
  •  Incercati sa nu va nelinistiti prea mult, deoarece poate inhiba producerea de lapte
  •  Trimiteti-l pe tata sa se joace cu sugarul afara in timp ce dumneavoastra va stoarceti sanul, deoarece laptele va curge mai bine

 

De la aproximativ cinci luni ar trebui sa puteti sa va reluati munca, cu un program redus de o jumatate de zi, fara a fi nevoie sa lasati o sticla de lapte stors sau in biberon cu o formula de lapte artificial si continuand sa hraniti sugarul exclusiv la san. De la aproximativ zece luni ati putea lucra cu program normal si sa continuati sa hraniti sugarul exclusiv la san. Daca puteti aranja sa hraniti bebelusul la ora ceaiului sau la pranz, puteti inlatura necesitatea de a stoarce lapte de la san. A continua alaptarea reprezinta un lucru minunat si sanatos, atat pentru sugra, cat si pentru mama, si, desi va fi greu cateodata, perseverenta dumneavoastra va fi rasplatita si totul va deveni mai usor, pe masura ce sugarul creste.

 

Laptele stors de la san poate fi depozitat in frigider timp de 24 de ore sau la congelator timp de 3 luni. Ideal ar fi sa incepeti sa stoarceti lapte cu putin timp inainte ca acesta sa fie necesar, ca sa puteti crea o „banca” de lapte. Odata ce l-ati decongelat si dezghetat, nu puteti reutiliza laptele pe care sugarul dumneavoatra nu il bea, deoarece este posibila dezvoltarea de bacterii. Din acest motiv, este bine sa depozitati laptele in cantitati mici, intre 50 si 100 ml, astfel incat sa nu se iroseasca. Daca este stors in cantitati de 200 ml, va trebui sa aruncati ceea ce sugarul nu consuma. Pentru a dezgheta laptele, puneti sticla intr-un vas cu apa fierbinte, scuturati bine si verificati temperatura care ar trebui sa fie placut de calda.

Alte articole pe aceeasi tema

Vitaminele din grupul B

Vitaminele din grupul B

Este bine sa suplimentam din proprie initiativa aportul de vitamine din grupul B administrand medicamente care le contin?

Cine suntem noi?

Cine suntem noi?

Un grup entuziast, care incearca lansarea unui concept inedit, adica o instruire, credem noi, cu eficienta a tinerilor parinti.

Dezvoltarea psihomotorie a copilului

Dezvoltarea psihomotorie a copilului

Fiecare bebelus venit pe lume este diferit de ceilalti, cu infatisare si comportament propriu. Fiecare copil are un ritm propriu al dezvoltarii. Cu toate acestea, cand trebuie sa ne ingrijoram in ceea ce priveste dezvoltarea psihomotorie?