Cum sa...


Cum să ȋţi ȋncurajezi copilul să gândească pentru el ȋnsuşi

Imagine Cum să ȋţi ȋncurajezi copilul să gândească pentru el ȋnsuşi

Copiii plângăcioşi care depind de toţi cei din jurul lor pentru răspunsuri sunt expuşi riscului de a fi păcăliţi din cauza naivităţii lor şi a lipsei abilităţii de analiză a situaţiei cu pro şi contra. Ai mai jos câteva sugestii despre cum să te asiguri că micuţii tăi pot gândi pentru ei ȋnşişi.

Cum să ȋţi linişteşti copilul dacă a visat urât?

Imagine Cum să ȋţi linişteşti copilul dacă a visat urât?

Capacitatea de a avea vise bogate și vii se dezvoltă pe măsură ce creștem, de aceea, copiii spre deosebire de adulți, care au vise complexe, încep cu vise relativ simple care se dezvoltă pe tot parcursul copilăriei. Cum linişteşti ȋnsă un copil dacă a visat urât?

Cum sa ne ferim copiii de carii?

Imagine Cum sa ne ferim copiii de carii?

Grija părinților pentru dantura copiilor trebuie să ocupe zilnic un loc prioritar pentru o dezvoltare armonioasă și completă a acestora. Este datoria noastră să cernem permanent micile obiceiuri din viața copiilor noștri pentru ca aceștia să învețe treptat principiile unei buni igiene după care se vor ghida pe viitor când vor căpăta independența și maturitatea firească. Iată câteva sfaturi pentru o dantura perfectă pentru copilul tău.

Cum să îți înveți copilul să doarmă singur

Imagine Cum să îți înveți copilul să doarmă singur

Dormitul singur va contribui într-un mod benefic la dezvoltarea încrederii în sine și a independenței celui mic. În unele cazuri, părinții aleg să își culce copilul singur încă din primele luni, apelând la diferite mijloace moderne de monitorizare. Dacă nu faci parte din această categorie de părinți, însă iti dorești ca de acum încolo cel mic să poată dormi singur, poți ține cont de următoarele sfaturi:

Cum să aleg marsupiul potrivit pentru copilul meu?

Imagine Cum să aleg marsupiul potrivit pentru copilul meu?

Locul bebelușului este lângă mama lui. Legătura unică ce s-a creat cât timp a stat în burtică nu se poate rupe după naștere. Pentru că vrei să-l ții la piept, să-i simți mirosul, să-l protejezi și să-l știi în siguranță îți recomandăm un mod de purtare mult mai potrivit și mai versatil decât banalul cărucior. Fie că alegi un wrap, un sling sau un marsupiu ergonomic, cel mai important este să-i asiguri bebelușului pozitia corectă din punct de vedere anatomic.

Cum să ȋţi iei copilul din faţa televizorului?

Imagine Cum să ȋţi iei copilul din faţa televizorului?

Ţi se pare că cei mici au uitat cum arată grădina sau parcul de peste drum? Conversaţiile lor prind replici din emisiuni tv şi programul de saptămâna viitoare se stabileşte ȋn funcţie de programul tv? Şi marea ȋntrebare – sunt copiii tăi lipiţi de televizor tot timpul? Dacă da, este timpul să preiei controlul şi să le dai o nouă perspectivă asupra vieţii, care nu se ȋnvârte ȋn jurul unei cutii.

Cum să ȋţi ȋncurajezi copilul?

Imagine Cum să ȋţi ȋncurajezi copilul?

Oricât de bine educaţi şi inteligenţi sunt, copiii au nevoie de ȋncurajare pentru a fi indivizi mai buni şi pentru a gândi raţional şi sensibil. Indiferent de vârstă, pe măsură ce copiii cresc, au propriile gânduri şi opinii. Ca părinţi, este responsabilitatea noastră să sprijinim, cu caldură şi umor, această individualitate şi nu să o strivim.

Cum să adormi un copil

Imagine Cum să adormi un copil

Un aspect important din viaţa unui copil este creşterea. Dieta lor, nevoile, abilităţile de ȋnvăţare şi cunoştinţele se schimbă ȋn fiecare an. Trecerea de la bebe la un copil ce intră la grădiniţă este cel mai mare salt ȋntr-un interval de timp foarte scurt. Mulţi părinţi trebuie să ȋi dezobişnuiască de anumite lucruri pe măsură ce ei cresc, inclusiv să ȋl convingă pe copil să doarmă ȋn camera lui. Iată câteva ponturi pentru a adormi un copil.

Cum să ȋi dezvolţi copilului tău abilităţile de socializare?

Imagine Cum să ȋi dezvolţi copilului tău abilităţile de socializare?

Unii copii se comportă exact aşa cum vrei, alţii exact invers. Ca părinte, ar trebui să ȋnţelegi că ei sunt ca o bucată de pânză albă şi curată. Este rolul şi responsabilitatea ta să ȋi dai culoare. Cu alte cuvinte, copiii sunt inocenţi şi voi, părinţii sunteti cei responsabili să ȋi formaţi, ȋnvăţaţi şi ghidaţi, astfel ȋncât să devină oameni buni pe viitor. Trebuie să ȋi direcţionaţi corect de când sunt mici.

Cum sa iti incurajezi copilul sa cante la un instrument muzical?

Imagine Cum sa iti incurajezi copilul sa cante la un instrument muzical?

Cantatul la un instrument muzical poate oferi multe beneficii unui tanar. Poate imbunatatii abilitatile cognitive si poate chiar sa se transforme intr-un hobby pe viata sau o pasiune. Totusi, poate fi o adevarata provocare sa iti incurajezi copilul sa cante la un instrument muzical si sa se tina de el.


 
Mai multe....