Ghid de Reactie Rapida

Acest ghid va va ajuta sa intelegeti si sa va familiarizati cu cele mai des intalnite stari de boala si afectiuni pe care copilul dumneavoastra le-ar putea avea in anii copilariei si sa va pregateasca, atunci cand este posibil, pentru a-l putea trata acasa. Nu uitati insa, ca doar medicul pediatru va poate oferi un diagnostic si un tratament potrivit! Si pentru a va ajuta si mai mult va punem la dispozitie fiecare material in format pdf.


Durerea de cap (cefaleea) la copii

Imagine Durerea de cap (cefaleea) la copii

Cefaleea (durerea de cap) este frecvent ȋntâlnită la copii. Cele mai multe situaţii când apare cefaleea sunt datorate unor viroze sau angine bacteriene, oboselii, suprasolicitarii in fata calculatorului. Foarte rar, ȋn aproximativ 10% din cazuri, cefaleea este un semn de gravitate a unei afecţiuni.

Ce facem in caz de stop cardio-respirator la copil?

Imagine Ce facem in caz de stop cardio-respirator la copil?

Majoritatea copiilor au inimi sănătoase. Ȋn cazul ȋn care inima unui copil ȋncetează să mai bată, acest lucru se produce din cauză că el a ȋncetat să mai respire, oprind fluxul de oxigen către inimă. Vezi ce trebuie făcut ȋn caz de stop cardio-respirator la copii şi sugari.

Igiena nou-născutului şi a sugarului mic

Imagine Igiena nou-născutului şi a sugarului mic

Igiena nou-nascutului este extrem de importanta, nu trebuie sa fie deloc neglijata si necesita multa indemanare si rabdare din partea parintilor.

Diareea

Imagine Diareea

Cei mai multi dintre copii se confrunta la un moment dat cu diareea. Aceasta se manifesta prin cresterea brusca a numarului de scaune si modificarea consistentei acestora.   Diareea poate fi usoara sau severa. Forma...

Deshidratarea

Imagine Deshidratarea

Deshidratarea apare atunci cand copilul nu a baut suficiente...