Dezvoltarea pe luni

Bebelusul la 1 luna

Imagine Bebelusul la 1 luna

Odata ce uimirea, socul, usurarea si epuizarea provocate de nastere au trecut, probabil ca veti descoperi ca a avea grija de un nou-nascut presupune multa munca; este minunat, insa este totusi munca. Motivul principal este acela ca bebelusii se bazeaza pe parintii lor pentru a le asigura toate functiile de baza – alimentatie, somn, adapost.

Bebe creşte, bebe ştie! Dezvoltarea bebeluşului pe luni

Imagine Bebe creşte, bebe ştie! Dezvoltarea bebeluşului pe luni

Bebe creste vazand cu ochii, mai ceva ca in basmele cu Fat-Frumos. Ieri abia te vedea, azi isi tine singur biberonul. E o bucurie sa-l vezi, sa-i urmaresti toate miscarile, sa-i notezi performantele.

Metode de a dezvolta personalitatea copilului in primele trei luni de viata

Imagine Metode de a dezvolta personalitatea copilului in primele trei luni de viata

Fiecare nou-nascut are caracteristici care-l diferentiaza de alti copii de aceeasi varsta. Nu este vorba doar de culoarea parului si a ochilor, de forma capului si a mainilor, ci si de modul diferit de a reactiona: unii sugari sunt pasivi, altii mai agresivi, in fuctie de sensibilitatea lor la lumina, sunete, zgomote si temperature din jur, dupa temperamental, tonusul muscular, echilibrul hormonal si caracteristicile activitatii sistemului nervos central.

Bebeluşul la 2 luni

Imagine Bebeluşul la 2 luni

Sugarul este acum o fiinţă micuţa şi fragile, care comunică frumos, ȋn fiecare săptămână aducând noi surprize, provocări, bucurii si griji. La vârsta de 2 luni, bebeluşul trece printr-o noua etapă de dezvoltare, ȋn care reuşeşte să ȋşi ţină capul singur, ȋnsă pentru o scurta perioada de timp. Zâmbetele bebeluşului ȋţi vor confirma că acesta ȋncepe să aprecieze mediul ȋn care se află. Ȋn această perioada copilul va ȋncepe să gângurească. Alimentaţia, somnul şi scaunele bebeluşului suferă si ele modificări.

Bebeluşul la 3 luni

Imagine Bebeluşul la 3 luni

La 3 luni, bebeluşul este din ce ȋn ce mai conştient de ceea ce se ȋntâmpla ȋn jurul lui. Bebeluşul face diferenţa ȋntre vocile cunoscute şi alte sunete şi ȋncepe să asculte şi să urmarească totul cu mare atenţie. Este fascinat de gângurelile şi ţipetele pe care poate singur să le scoată. Zâmbeşte când i se vorbeşte.