Diversificarea

Cum sa pregatesti corespunzator alimentele cumparate

Imagine Cum sa pregatesti corespunzator alimentele cumparate

Cand pregatesti produsele proaspete, urmeaza acesti pasi pentru a te asigura ca este in regula sa le mananci.

Greseli obisnuite la introducerea alimentelor solide

Imagine Greseli obisnuite la introducerea alimentelor solide

Adeseori parintii privesc inapoi si se distreaza amintindu-si ca erau atat de nesiguri asupra momentului cand sugarii lor au fost cu adevarat pregatiti sa inceapa alimentatia cu solide. Hranirea sugarilor este o sarcina mult mai usoara decat v-ati putea-o imagina.

Vitaminele din grupul B

Imagine Vitaminele din grupul B

Este bine sa suplimentam din proprie initiativa aportul de vitamine din grupul B administrand medicamente care le contin?

Bebelusi la masa. Lasati copiii sa se hraneasca singuri

Imagine Bebelusi la masa. Lasati copiii sa se hraneasca singuri

Unii parinti cred ca e mai bine sa nu ii lase pe copii sa se hraneasca singuri, dar le iau astfel controlul care le revine in mod normal copiilor la aceasta varsta. Trebuie sa decida singuri daca sa manance, ce anume sa manance si in ce cantitate.

Cand este optima diversificarea?

Imagine Cand este optima diversificarea?

Diversificarea este procesul de trecere a bebelusului tau de la o alimentatie bazata numai pe lapte la una care include si mancare solida. Dar nu e numai atat… E o etapa emotionanta pentru bebelusul care face cunostinta cu noile gusturi, cu texturile mancaricii. E o perioada in care invatam foarte multe lucruri noi – nu doar bebelusul, ci si tu, mamico!

Tabelul diversificarii alimentatiei pentru bebelusi si copii

Imagine Tabelul diversificarii alimentatiei pentru bebelusi si copii

Pentru mamici, poate parea un pas in necunoscut. “Cand incepem?”, “Cu ce aliment dam startul?”, “Care este ordinerea introducerii alimentelor in alimentatia copilului?”: sunt intrebari firesti pentru care avem raspuns! Lucrurile nu sunt atat de complicate precum ar parea la prima vedere si, din momentul in care ne bazam pe un plan sanatos, diversificarea devine o etapa plina de surprize placute pentru intreaga familie.

Bebelusi la masa. Bebelusi mofturosi

Imagine Bebelusi la masa. Bebelusi mofturosi

Multi bebelusi isi exprima independenta prin mancare – sau nemancare, dupa caz. Asa ca aproape toti bebelusii pot fi descrisi ca mancatori mofturosi. Daca bebelusilor nu le place o mancare, nu o vor manca – nu e stiinta nucleara.

Ghid de alimentaţie sănătoasă a copilului

Imagine Ghid de alimentaţie sănătoasă a copilului

Nutriţia este esenţială pentru menţinerea sănătăţii şi stării de bine a fiinţei umane, la orice vârstă. Este important de observat că toţi indivizii umani au nevoie de aceleaşi principii alimentare, pe parcursul întregii vieţi, dar în proporţii diferite în funcţie de vârstă şi de starea de sănătate a fiecăruia şi de regimul de activitate;

Sa vorbim despre vitamine

Imagine Sa vorbim despre vitamine

Vitamine sunt substante organice necesare in cantitati mici pentru buna functionare a organismului. Cum isi poate procura organismul copilului cantitatea necesara, optima din alimentatie aflati in continuare.

Alimentarea sugarului trebuie să se asocieze cu socializarea şi afecţiunea părinţilor

Imagine Alimentarea sugarului trebuie să se asocieze cu socializarea şi afecţiunea părinţilor

În primul an de viaţă rata de creştere şi dezvoltare este cea mai rapidă din toată existenţa umană (cu excepţia, bineînţeles, a perioadei fetale). Bebeluşul îşi dublează greutatea de la naştere în primele 3-4 luni şi îşi triplează greutatea de la naştere la 10-12 luni de viaţă. Înălţimea creşte cu aproximativ 50% faţă de cea măsurată la naştere - pe parcursul primului an.

Totul despre diversificarea alimentaţiei la bebelusi

Imagine Totul despre diversificarea alimentaţiei  la bebelusi

Introducerea alimentelor semisolide (piureuri şi cereale) înaintea vârstei de 4 luni nu este indicată şi nici utilă sugarului alimentat la sân sau cu o formulă de lapte adecvată vârstei sale; diversificarea precoce a alimentaţiei poate scădea cantitatea de nutrienţi utili, rata de creştere şi chiar poate induce anumite tulburări alimentare, unele potenţial severe.

Probleme speciale aparute ca urmare a introducerii alimentelor solide

Imagine Probleme speciale aparute ca urmare a introducerii alimentelor solide

Odata cu diversificarea alimentatiei bebelusului, apar anumite probleme specifice. Dintre acestea, cele mai cunoscute sunt alergiile alimentare, varsaturile si diareea, anemia, otita, obezitatea/ hipotrofiea, constipatia si aspirarea de corpi străini.

Accesorii pentru pofta buna!

Imagine Accesorii pentru pofta buna!

Aca cum adultii sunt impresionati atunci cand sunt serviti la o masa frumos aranjata, bebelusii observa cu atentie toate detaliile care ii inconjoara. Pentru ca masa bebelusului sa fie un moment vesel si colorat, dar mai ales pentru ca bebelusul tau sa manance tot din farfurioara, tine seama de cateva sfaturi utile!

Mituri despre alimentatia bebelusilor

Imagine Mituri despre alimentatia bebelusilor

De cele mai multe ori, parintii primesc o sumedenie de sfaturi “bine intentionate” privind alimentatia bebelusului, care nu fac decat sa le complice existenta. Cum alimentatia bebelusului constituie un subiect intens dezbatut de mamici, au aparut si numeroase mituri, unele false, altele partial valabile despre diversificare.

Carnea ȋn alimentaţia copilului

Imagine Carnea ȋn alimentaţia copilului

Introducerea cărnii ȋn diversificarea alimentaţiei bebeluşului este o etapă importantă, deoarece carnea este o sursă bogată de proteine, minerale si vitamine necesare creşterii armoniase a copilului.

Prepararea laptelui bătut, iaurtului și a brânzicii de casă

Imagine Prepararea laptelui bătut, iaurtului și a brânzicii de casă

Dorința de a avea copii sănătoși și dezvoltați armonios ne motivează pe noi părinții să devenim iscusiți în prepararea hranei pentru micuții noștri. Produsele derivate din lapte au un aport nutrițional extrem de benefic asupra creșterii copiilor, de aceea, rețetele următoare vin în întâmpinarea părinților dornici să le aplice.