Ingrijirea bebelusului

Material video Cum il ingrijim pe bebe dupa baie?

Imagine Cum il ingrijim pe bebe dupa baie?

Multi dintre tinerii parinti considera, la inceput, perioada baitei si a ingrijirilor de dupa drept una deosebit de dificila. Putin antrenament si respectarea unor pasi simpli pot transforma acesta activitate intr-una deosebit de relaxata pentru toti participantii.

Tehnici de eliminare a aerului la sugarii mici

Imagine Tehnici de eliminare a aerului la sugarii mici

Sugarii raspund la diferite modalitati de scoatere a aerului, dar cele care urmeaza sunt cele mai raspandite si mai de succes:

Lucruri pentru care nu trebuie sa va faceti griji in primele 10 zile ale copilului dumneavostra

Imagine Lucruri pentru care nu trebuie sa va faceti griji in primele 10 zile ale copilului dumneavostra

Daca v-ati facut viata mai usoara in primele 10 zile, atat dumneavoastra, cat si sugarului, urmand aceste sfaturi, exista sanse ca urmatoarele 3 luni, atat de temute de parinti, sa fie linistite si lipsite de griji:

Baia nou-nascutului

Imagine Baia nou-nascutului

Baia ar trebui sa faca parte din rutina zilnica a bebelusului, care se simte excelent atunci cand i se face baie. Asadar, nu va grabiti in timpul acestei activitati; bucurati-va de ea impreuna cu copilul dumneavoastra.

Igiena nou-nascutului si a sugarului mic

Imagine Igiena nou-nascutului si a sugarului mic

Igiena nou-nascutului este extrem de importanta, nu trebuie sa fie deloc neglijata si necesita multa indemanare si rabdare din partea parintilor.

Zece moduri de succes pentru a linisti un bebelus plangacios

Imagine Zece moduri de succes pentru a linisti un bebelus plangacios

Cand nimic nu pare sa il calmeze pe sugar si un cerc vicios de tensiune in crestere aparut intre tine si sugar te face sa te intrebi ce este mai dureros, tensiunea ta sau nefericirea bebelusului, este timpul sa te opresti si sa incerci sa urmezi aceste sfaturi simple, dar eficiente. Unul dintre ele sigur il va linisti pe micutul tau!

În ce constă regimul zilei la copii?

Imagine În ce constă regimul zilei la copii?

Regimul zilei reprezintă succesiunea raţională şi precisă, repetată zi de zi, a diferitelor tipuri de activitate efectuate in decursul a 24 de ore, inclusiv a alimentatiei si odihnei. Un regim corect contribuie la menţinerea şi întemeierea stării de sanatate, creează o dispoziţie echilibrată, asigură o desfăşurare optimă şi eficientă a activităţilor, îi disciplinează pe copii şi le îmbunătăţeşte pofta de mancare.

Cum trebuie sa arate si ce trebuie sa cuprinda camera copilului?

Imagine Cum trebuie sa arate si ce trebuie sa cuprinda camera copilului?

De la aflarea vestii ca vei deveni mamica iti pui tot felul de intrebari: oare va fi fetita? oare va fi baietel? ce nume o sa-i pun? cum va arata? Pe langa toate acestea, inevitabil te vei gandi si la cum va arata camera copilului. Bebelusul isi va petrece timpul in camera sa, de aceea acest spatiu trebuie sa fie cat mai primitor. Camera trebuie sa fie luminoasa, usor de aerisit si in legatura cu cea a parintilor. Indicat ar fi sa te ocupi din timp de amenajarea camerei bebelusului, cu cateva luni inainte de nastere.

Temperatura in camera bebelusului si a copilului mic

Imagine Temperatura in camera bebelusului si a copilului mic

Temperatura este foarte importanta pentru mentinerea sanatatii copilului. Cel mai important beneficiu de pe urma asigurarii unei camere incalzite corect este evitarea sindromului mortii subite la sugari.

Sindromul mortii subite la sugari

Imagine Sindromul mortii subite la sugari

Sindromul mortii subite la sugar (SMSS) reprezinta moartea sugarului cu varsta sub 1 an, cel mai frecvent la varsta de 2-4 luni, fara o cauza cunoscuta. In mod obisnuit, decesul copilului survine in timpul somnului. Nimeni nu este vinovat de moartea copilului prin SMSS, aceasta neputand fi nici prevazuta si nici prevenita.

Schimbatul scutecelor – ghid pentru ȋncepători

Imagine Schimbatul scutecelor – ghid pentru ȋncepători

Ȋn primele luni de viaţă, bebeluşul are nevoie de o ȋngrijire şi atenţie specială. Este şi normal, având ȋn vedere că este atât de mic şi cu atât de multe nevoi. Ceea ce ai de făcut va intra ȋn rutină şi vei constata că fiecare lucru ȋl faci cu plăcere, mai ales când vei avea satisfacţia că cel mic se simte bine ȋngrijit şi protejat.

Primii dinţişori. Cum ȋl liniştim pe bebe?

Imagine Primii dinţişori. Cum ȋl liniştim pe bebe?

Ȋn jurul vârstei de şase luni, bebeluşul tău este pregătit să primească nişte musafiri mici, albi şi rotunzi, care ȋl vor ȋnsoţi ȋn urmorii cinci ani. Dinţii temporari, cunoscuţi sub numele de „dinţi de lapte”, apar pe rând. Primii erup incisivii de jos, pe mandibulă, iar cel mai leneşi sunt molarii superiori, adică ultimele măseluţe de pe maxilar. La trei ani, copilul are o dantură completă (20 de dinţi).

Cum să aleg marsupiul potrivit pentru copilul meu?

Imagine Cum să aleg marsupiul potrivit pentru copilul meu?

Locul bebelușului este lângă mama lui. Legătura unică ce s-a creat cât timp a stat în burtică nu se poate rupe după naștere. Pentru că vrei să-l ții la piept, să-i simți mirosul, să-l protejezi și să-l știi în siguranță îți recomandăm un mod de purtare mult mai potrivit și mai versatil decât banalul cărucior. Fie că alegi un wrap, un sling sau un marsupiu ergonomic, cel mai important este să-i asiguri bebelușului pozitia corectă din punct de vedere anatomic.

Îngrijirea copiilor născuţi prematur

Imagine Îngrijirea copiilor născuţi prematur

Un copil apărut în viața unor părinți este o bucurie, indiferent dacă este născut sau nu la termen. Bebelușii născuți prematur necesită un ritual de ingrijire mult mai complex, o dorință și atenție deosebite din partea ambilor părinți. Nașterea prematură a unui copil aduce temeri părinților deoarece ei au un aspect firav, sunt mici și sunt depedenți de aparate.

Tipuri de scutece textile – explicate pe înțelesul tuturor

Imagine Tipuri de scutece textile – explicate pe înțelesul tuturor

Pe piața actuală, pe lângă scutecele de unică folosință cunoscute de toata lumea, există de câțiva ani și scutece refolosibile, din materiale textile lavabile. Acestea au avantajul de a fi mai sănătoase pentru copil, mai ieftine pentru părinți și mai prietenoase cu natura. Când se hotărăsc sa aprofundeze acest subiect, părinții pot fi derutați de multitudinea de denumiri și tipuri de scutece existente. De fapt este destul de simplu.

Cum sa ne ferim copiii de carii?

Imagine Cum sa ne ferim copiii de carii?

Grija părinților pentru dantura copiilor trebuie să ocupe zilnic un loc prioritar pentru o dezvoltare armonioasă și completă a acestora. Este datoria noastră să cernem permanent micile obiceiuri din viața copiilor noștri pentru ca aceștia să învețe treptat principiile unei buni igiene după care se vor ghida pe viitor când vor căpăta independența și maturitatea firească. Iată câteva sfaturi pentru o dantura perfectă pentru copilul tău.

Shaken Baby Syndrome – Sindromul bebeluşului scuturat

Imagine Shaken Baby Syndrome – Sindromul bebeluşului scuturat

Oboseala, stresul, neajunsurile şi supărările zilnice ȋi fac pe unii părinţi să se enerveze foarte repede şi să cedeze impulsului de a-l zdruncina violent pe copil, ȋn special când acesta plânge isteric. Şi de cele mai multe ori efectul este cel scontat, copilul tace. Acesta metoda are insa efecte covarsitoare pentru cel mic. Citeste despre consecințele traumei abuzive la nivelul capului copilului.

7 greşeli ale părinţilor ȋn ȋngrijirea copilului

Imagine 7 greşeli ale părinţilor ȋn ȋngrijirea copilului

Fiecare părinte își dorește să aibă un copil sănătos, de aceea încearcă să își atingă acest scop prin diferite metode pe care le consideră adecvate. Desigur, îngrijirea corespunzătoare ocupă un loc foarte important în menținerea sănătății celui mic, însă, uneori, putem face anumite greșeli fără să ne dăm seama, ce pot avea efecte nedorite. Iată 7 greșeli des întâlnite în rândul părinților, în ceea ce privește îngrijirea propriului copil.

Somn liniştit pentru bebeluşul meu

Imagine Somn liniştit pentru bebeluşul meu

Somnul este o necessitate virală a nou-născutului, sunt ore de relaxare şi de regenerare, dar si momentul ȋn care părinţii se liniştesc şi se concentrează mai mult asupra lor. Temperamentul şi personalitatea nou-născutului, precum şi activitatea zilnică a acestuia, determină numărul orelor de somn de care are nevoie.

Vreau să cresc ȋntr-un mediu sigur! Masuri de siguranta si prevenire a accidentelor

Imagine Vreau să cresc ȋntr-un mediu sigur! Masuri de siguranta si prevenire a accidentelor

Fiecare casă are zone care sunt periculoase pentru copilul curios să le afle pe toate. De aceea supravegheaţi copilul permanent, fără ȋnsă a-i limita activitatea! Oferiţi-i o lume fără pericole, un spaţiu sigur pe care să-l exploreze, ȋn care să se joace şi să se bucure. O grijă corespunzătoare trebuie acordată şi asigurării unui mediu atmosferic sănătos pentru sugar.

Ȋngrijirea bontului ombilical (buricului) la bebeluşi

Imagine Ȋngrijirea bontului ombilical (buricului) la bebeluşi

Ȋn primele luni de viaţă, bebeluşul are nevoie de o atenţie şi ȋngrijire speciale. Este şi normal, având ȋn vedere că este atât de mic şi cu atâtea nevoi. Ȋţi dăm câteva sfaturi despre cum trebuie ȋngrijit buricul bebeluşului.

Scapă de griji cu Termometrul inteligent iFever pentru copii

Imagine Scapă de griji cu Termometrul inteligent iFever pentru copii

Nașterea unui copil este o binecuvântare, o minune pe care părinții o așteaptă cu drag, iar un prunc sănătos este dorința cea mai arzătoare a oricărei familii. Din păcate, copiii se ȋmbolnăvesc şi de cele mai multe ori fac febră, iar noi, ca părinţi, suntem cuprinşi de griji, teamă, panică şi nopţi nedormite. Datorită termometrului inteligent iFever nopţile ȋn care vă trezeaţi din oră ȋn oră pentru a verifica temperatura copilului vor dispărea. De asemenea, chiar şi in timpul zilei vă puteţi ocupa liniştiţi de activităţile voastre fără a sta non-stop cu mâna pe fruntea copilului.