Ingrijirea zilnica

Cura heliomarina

Imagine Cura heliomarina

Este vara si ca in fiecare an ne facem repede bagajele si plecam la mare, insa putini dintre noi stim ca pe langa bronzat si relaxare putem face ceva si pentru sanatatea noastra si a copiiilor nostri. Baile de aer, baile solare si de mare ajuta la intarirea organismului, a sistemului imunitar. Cu alte cuvinte vom deveni mai rezistenti la boli, la stres, la oboseala, metabolismul fiind vizibil imbunatatit.

Siguranta la locul de joaca

Imagine Siguranta la locul de joaca

Indiferent daca micutii tai sunt acasa pe timpul verii sau in calatorie cu tine, tine cont de aceste sfaturi pentru a mentine familia in siguranta si sanatoasa.

Ingrijirea dintilor la sugar si copilul mic

Imagine Ingrijirea dintilor la sugar si copilul mic

Cariile dentare sunt problema numarul unu din randul problemelor dentare la copilul prescolar. Dar, ele pot fi prevenite! Deprizandu-i pe copii cu obiceiuri dentare bune de mici ii vom ajuta sa creasca cu un zambet sanatos.

ALERTA! A inceput gradinita!

Imagine ALERTA! A inceput gradinita!

Odata cu inceputul gradinitei si al scolii, parintii devin ingrijorati deoarece imbolnavirile respiratorii sunt iminente, mai ales la cei mici. De ce? In primul rand anotimpul este cel care favorizeaza aparitia acestora, dar si aglomeratia sau contactul cu alti copii bolnavi. Putem face ceva?

Sfaturi de siguranta pentru tine si copilul tau in timpul verii

Imagine Sfaturi de siguranta pentru tine si copilul tau in timpul verii

Indiferent ca micutii tai sunt acasa pe timpul verii, in calatorie cu tine sau departe in tabara, tineti cont de aceste sfaturi pentru a mentine familia in siguranta si sanatoasa.

În ce constă regimul zilei la copii?

Imagine În ce constă regimul zilei la copii?

Regimul zilei reprezintă succesiunea raţională şi precisă, repetată zi de zi, a diferitelor tipuri de activitate efectuate in decursul a 24 de ore, inclusiv a alimentatiei si odihnei. Un regim corect contribuie la menţinerea şi întemeierea stării de sanatate, creează o dispoziţie echilibrată, asigură o desfăşurare optimă şi eficientă a activităţilor, îi disciplinează pe copii şi le îmbunătăţeşte pofta de mancare.

Cum trebuie sa arate si ce trebuie sa cuprinda camera copilului?

Imagine Cum trebuie sa arate si ce trebuie sa cuprinda camera copilului?

De la aflarea vestii ca vei deveni mamica iti pui tot felul de intrebari: oare va fi fetita? oare va fi baietel? ce nume o sa-i pun? cum va arata? Pe langa toate acestea, inevitabil te vei gandi si la cum va arata camera copilului. Bebelusul isi va petrece timpul in camera sa, de aceea acest spatiu trebuie sa fie cat mai primitor. Camera trebuie sa fie luminoasa, usor de aerisit si in legatura cu cea a parintilor. Indicat ar fi sa te ocupi din timp de amenajarea camerei bebelusului, cu cateva luni inainte de nastere.

Temperatura in camera bebelusului si a copilului mic

Imagine Temperatura in camera bebelusului si a copilului mic

Temperatura este foarte importanta pentru mentinerea sanatatii copilului. Cel mai important beneficiu de pe urma asigurarii unei camere incalzite corect este evitarea sindromului mortii subite la sugari.

Cum să aleg marsupiul potrivit pentru copilul meu?

Imagine Cum să aleg marsupiul potrivit pentru copilul meu?

Locul bebelușului este lângă mama lui. Legătura unică ce s-a creat cât timp a stat în burtică nu se poate rupe după naștere. Pentru că vrei să-l ții la piept, să-i simți mirosul, să-l protejezi și să-l știi în siguranță îți recomandăm un mod de purtare mult mai potrivit și mai versatil decât banalul cărucior. Fie că alegi un wrap, un sling sau un marsupiu ergonomic, cel mai important este să-i asiguri bebelușului pozitia corectă din punct de vedere anatomic.

Cum sa ne ferim copiii de carii?

Imagine Cum sa ne ferim copiii de carii?

Grija părinților pentru dantura copiilor trebuie să ocupe zilnic un loc prioritar pentru o dezvoltare armonioasă și completă a acestora. Este datoria noastră să cernem permanent micile obiceiuri din viața copiilor noștri pentru ca aceștia să învețe treptat principiile unei buni igiene după care se vor ghida pe viitor când vor căpăta independența și maturitatea firească. Iată câteva sfaturi pentru o dantura perfectă pentru copilul tău.

7 greşeli ale părinţilor ȋn ȋngrijirea copilului

Imagine 7 greşeli ale părinţilor ȋn ȋngrijirea copilului

Fiecare părinte își dorește să aibă un copil sănătos, de aceea încearcă să își atingă acest scop prin diferite metode pe care le consideră adecvate. Desigur, îngrijirea corespunzătoare ocupă un loc foarte important în menținerea sănătății celui mic, însă, uneori, putem face anumite greșeli fără să ne dăm seama, ce pot avea efecte nedorite. Iată 7 greșeli des întâlnite în rândul părinților, în ceea ce privește îngrijirea propriului copil.