Sanatate

Virozele respiratorii la copii

Imagine Virozele respiratorii la copii

Virozele respiratorii sunt boli ale sezonului rece. Mai frecvent implicate sunt virusii tractului respirator, respectiv gripal si paragripal.

Bolile contagioase ale copilariei.Varicela

Imagine Bolile contagioase ale copilariei.Varicela

Bolile contagioase ale copilariei se intalnesc mai rar in practica azi, deoarece vaccinarea apara copiii de cele mai multe boli de acest tip. Atentie insa, pentru ca sunt si boli contagioase care pot periclita chiar viata copiilor nevaccinati. Indiferent de afectiune, este indicat sa consultati medicul pentru un diagnostic si un tratament corect.

Cand trebuie operat de polipi un copil?

Imagine Cand trebuie operat de polipi un copil?

Polipii sau vegetatiile adenoide reprezinta un tesut limfatic, la fel ca amigdalele, ce se localizeaza in spatele foselor nazale spre faringe.

Leziunile tegumentare la bebelusi. Eritemul fesier

Imagine Leziunile tegumentare la bebelusi. Eritemul fesier

Ca urmare a contactului prelungit a urinei, fecalelor, transpiratiei, materialelor sintetice cu pielea copilului, se produce iritarea pielii la nivelul feselor si a zonei inghinale, rezultand “eritemul fesier” (eritem de scutec), care este una dintre leziunile tegumentare caracteristice copiilor in primii ani ai vietii. Zona respectiva devine rosie, cu zone de eroziune.

Bolile contagioase ale copilariei. Scarlatina

Imagine Bolile contagioase ale copilariei. Scarlatina

Spre deosebire de alte boli, cum ar fi rujeola sau varicela, scarlatina este o bacteria, si nu un virus. Acest lucru inseamna obligatoriu un tratament cu antibiotice( penicilina, eritromicina sau altele in functie de situatie) si date dupa o schema convenita international. Ea se transmite in special prin contactul direct cu un bolnav sau purtator al bacteriei.

Anemia la copii

Imagine Anemia la copii

Anemia reprezinta reducerea cantitatii de hemoglobine din eritrocite ( globule rosii) sub limita normal ( sub 10g/dl) sau/si reducerea numarului total de eritrocite. Prin investigatii de laborator se pot depista motivele care au declansat-o, cat si tipul de anemie de care sufera copilul.

Cum prevenim anemia la copil?

Imagine Cum prevenim anemia la copil?

Anemia feripriva, anemia datorata deficientei de fier, este cea mai comuna forma de anemie. Fierul este introdus in organism prin intermediul alimentelor, insa corpul nostru foloseste fierul produs de globulele rosii vechi. Anemia feripriva apare, in general, in intervalul de varsta 9 luni – 2 ani, de aceea toti copiii ar trebui sa fie evaluati prin recoltarea de analize de sange in vederea stabilirii nivelului de fier din organism.

Test: Are copilul tau un risc crescut de aparitie a anemiei?

Imagine Test: Are copilul tau un risc crescut de aparitie a anemiei?

Anemia reprezinta reducerea cantitatii de hemoglobine din eritrocite ( globule rosii) sau/si reducerea numarului total de eritrocite. Anemia feripriva, anemia datorata deficientei de fier, este cea mai comuna forma de anemie. Fierul este introdus in organism prin intermediul alimentelor, insa corpul nostru foloseste fierul produs de globulele rosii vechi.

Bolile contagioase ale copilariei. Rujeola(pojarul)

Imagine Bolile contagioase ale copilariei. Rujeola(pojarul)

Pojarul (Rujeola) este cea mai frecventa dintre bolile copilariei. Este o infectie respiratorie, extrem de contagioasa, provocata de un virus. Declansarea bolii determina o eruptie cutanata raspandita pe tot corpul si simptome asemanatoare gripei, inclusiv febra mare, tuse, secretii nazale si oculare.

Parazitozele intestinale la copii

Imagine Parazitozele intestinale la copii

Are diaree, se plânge de dureri de burtică și nu prea are poftă de mâncare? Nu este exclus ca viermișorii intestinali să-i creeze toate aceste neplăceri. Hai să vedem cum se manifestă parazitozele, dar și cum pot fi tratate și prevenite.

Infectii respiratorii acute la copii

Imagine Infectii respiratorii acute la copii

In anotimpul rece, frecventa infectiei respiratorii la copil creste foarte mult, dand mari batai de cap parintilor. Frecventarea gradinitelor, scolilor si a locatiilor aglomerate favorizeaza raspandirea acestor infectii. Trebuie stiut ca sistemul imunitar al copilului mic, prescolar si scolar in clasele gimnaziale nu are eficienta adultului, astfel ca incidenta infectiilor respiratorii este mult mai mare la aceste varste.

Reflexul gastro-esofagian la sugari si prescolari

Imagine Reflexul gastro-esofagian la sugari si prescolari

Reflexul gastroesofagian este definit ca revenirea unei cantitati anormale de continut gastric in esofag avand consecinte gastro-intestinale, respiratorii si neuro-comportamentale.

Vitamine esențiale pentru copil

Imagine Vitamine esențiale pentru copil

O alimentatie echilibrata este esentiala pentru dezvoltarea si sanatatea copiilor. De aceea, ai grija ca micutul tau sa beneficieze de toate vitaminele si mineralele care permit organismului sa se dezvolte armonios. Uite ce vitamine sunt esentiale pentru copil.

Astmul bronşic la copii

Imagine Astmul bronşic la copii

Astmul este o boală inflamatorie cronică a căilor respiratorii. Astmul bronsic este caracterizat de atacuri de respiratie si zgomot in timpul respiratiei (respiratie suieratoare), lipsa de aer, apasare in piept si tuse. Aceasta afectiune nu se poate vindeca, insa daca astmul este foarte bine controlat, bolnavii pot avea o viata normala si activa.

Minerale esentiale pentru copil

Imagine Minerale esentiale pentru copil

Mineralele sunt substante indispensabile functionarii si cresterii organismului, componente a caror carenta poate determina grave tulburari la copilul mic, cu atat mai profunde cu cat dureaza de mai mult timp si sunt echilibrate tarziu.

Durerea abdominală cronică la copii

Imagine Durerea abdominală cronică la copii

Afecţiune frecventă la copiii preşcolari şi şcolari, durerea abdominală cronică este considerate de medicii pediatric drept o tulburare funcţionala uşor de tratat, ȋnsă consumatoare de timp şi rezistentă la tratament. Studii recent efectuate arata ca 10 – 15% dintre copiii cu varste cuprinse intre 4 si 16 ani acuza in mod frecvent dureri de burtica (saptamanal sau chiar zilnic).

Bolile multisistem ale bebeluşilor şi simptomele acestora

Imagine Bolile multisistem ale bebeluşilor şi simptomele acestora

Multe boli ale bebeluşilor, care pot fi periculoase, afectează mai multe părţi şi sisteme ale corpului, aparent fără legătură ȋntre ele. Din acestă cauză, multe dintre aceste afecţiuni sunt insuficient diagnosticate sau trecute cu vederea sau, ȋn cel mai fericit caz, sunt diagnosticate cu ȋntârziere. Mai ales la bebeluşi, diagnosticarea şi tratarea la timp pot fi esenţiale.

Tot ce trebuie să știi despre autism!

Imagine Tot ce trebuie să știi despre autism!

La nivel mondial 1 din 68 de copii suferă de autism, această boală reprezentând o afecțiune caracterizată prin alterarea comunicării și relaționării sociale.

Infecția cu Rotavirus - cea mai frecventă cauză de diaree la bebeluși

Imagine Infecția cu Rotavirus - cea mai frecventă cauză de diaree la bebeluși

Chiar dacă virusurile nu se pot vedea cu ochiul liber și nici chiar cu ajutorul microscopului, totuși ele sunt cauzatoare de multiple afecțiuni care pot reprezenta factori ce pot scădea calitatea vieții bebelușului tău. Rotavirusul este cel mai frecvent virus implicat în producerea diareei la nou-născuți, majoritatea copiilor fiind infectați cu acesta până la vârstă de 3 ani si dupa varsta de 3 luni.

Otita la copii. Cum o tratăm?

Imagine Otita la copii. Cum o tratăm?

Otita este o inflamație la nivelul urechii, însoțită de dureri ale urechii si, uneori, a capului. Știm că urechea mijlocie (medie) se află în legătură directă cu faringele, printr-un canal numit trompa lui Eustache; secrețiile purulente din nas și din faringe trec prin această comunicare și infectează urechea. Ȋţi prezentăm câteva tratamente ȋmpotriva otitei.

Tratamente naturiste pentru creșterea imunității copiilor

Imagine Tratamente naturiste pentru creșterea imunității copiilor

Sănătatea copiilor noștri este foarte importantă, pentru ei cercetăm remedii, tratamente naturiste pentru a le trata și preveni bolile. Este important să căutăm în literatura de specialitate tot ce ne poate oferi natura, să citim cu grijă despre acele plante, fructe și legume care au puterea de a întări și ajuta organismul copiilor.

Bolile contagioase ale copilăriei. Oreionul

Imagine Bolile contagioase ale copilăriei. Oreionul

Oreionul este o boală infectocontagioasă produsă de virusul urlian. Se caracterizează prin mărirea (tumefierea) dureroasă a glandelor salivare, în special a glandelor parotide. În afară de glandele salivare pot fi afectate organe și sisteme ca: sistemul nervos central (meningita sau encefalita urliană); pancreasul; testiculele sau ovarele; mai rar, rinichiul, glanda tiroidă, nervul audivit (surditate) sau glanda mamară (mastită) etc.

Cum ne pregătim copiii pentru sezonul rece?

Imagine Cum ne pregătim copiii pentru sezonul rece?

Pentru că nu dorim să ne vedem copiii bolnăviori, vă dăm câteva sfaturi utile din experienţa proprie pentru a-i pregati pe cei mici pentru sezonul rece şi pentru a le ȋntări sistemul imunitar.

Boli transmisibile de la animale la copii

Imagine Boli transmisibile de la animale la copii

În prezența animalelor, noi, oamenii dobândim o stare de bine, indiferent de vârstă sau sex. Un om matur cu greu se dezvață de joaca alături de un cățeluș sau o pisică, deci cum ne-am putea aștepta de la un copil să le rămînă indiferent? Din păcate, un animăluț nu aduce copiilor doar o stare de bine ci și boli care să le afecteze grav sănătatea în prezent și pe viitor. Aceste boli transmisibile de la animal la om poartă denumirea științifică de zoonoză.

Pneumonia la copii

Imagine Pneumonia la copii

Pentru a-ti feri copilul de pneumonie sau de complicatiile acesteia, trebuie să ştii care sunt simptomele pneumoniei, care sunt factorii de risc, cum se instalează si mai ales, care este tratamentul eficient pentru copilul tau! Afla totul ȋn articolul de mai jos.

Boli respiratorii ale copilariei. Rinita

Imagine Boli respiratorii ale copilariei. Rinita

Uneori poate fi greu pentru noi ca părinţi să ne dăm seama dacă cel mic suferă de rinită alergică. Află mai multe despre rinită, simtomele, cauzele şi tratamentul acestei afecţiuni ȋn articolul următor.

Constipația la copii. Remedii ȋmpotriva constipaţiei

Imagine Constipația la copii. Remedii ȋmpotriva constipaţiei

Constipaţia la copii poate fi definită fie prin scaune neregulate, foarte rare, fie prin scaune tari şi dureros de eliminat. Constipaţia este o problemă foarte des întâlnită în rândul copiilor. Citiţi ȋn continuare câţiva paşi importanţi de urmat acasă pentru a ȋmpiedica constipaţia. Iată cum tratăm constipaţia la copii.

Bronșiolita la copii. Cum se tratează?

Imagine Bronșiolita la copii. Cum se tratează?

Prin definiția sa, bronșiolita este o boală inflamatorie care afectează căile respiratorii inferioare (laringe inferior, trahee, bronhiile principale, bronhiole, alveole). Se transmite pe cale virală, în peste 50% din cazuri prin contaminarea cu virusul sincțial respirator (VSR).

Diareea acută la copii

Imagine Diareea acută la copii

Diareea acută reprezintă eliminarea unor scaune lichide și este o cauză majoră a mortalității infantile. Afectează sistemul digestiv, de aici și scaunele foarte lichide, voma și dezhidratarea. Cum ȋţi poţi ajuta copilaşul daca acesta suferă de diaree, ce este bine să ȋi dai de mâncare, dar şi cum poţi preveni diareea sunt probleme pe care le găseşti ȋn articolul următor.

De ce scrâşneşte copilul din dinţi?

Imagine De ce scrâşneşte copilul din dinţi?

Scrâșnitul din dinți sau bruxismul în termeni medicali este o frecare involuntară a dinților întâlnită foarte des când copiilor li s-a format dantura parțial sau complet.

Intoleraţa la lactoză

Imagine Intoleraţa la lactoză

Pentru nou-născuți şi bebelușii care sunt hrăniți exclusiv la sân, laptele este cel care le oferă aportul de nutrienți necesari unei dezvoltări armonioase. Laptele matern reprezintă pentru copii un aliment complex care le asigură zilnic numărul de calorii și îi ajută la formarea unui sistem imunitar puternic. Lactoza se formează numai în glandele mamare și este principalul glucid din lapte.

Infecțiile tractului urinar la bebeluși și copii

Imagine Infecțiile tractului urinar la bebeluși și copii

Infecțiile tractului urinar apar chiar și la vârste foarte mici și de cele mai multe ori sunt diagnosticate eronat, fiind confundate cu alte boli din cauza multitudinilor de simptome. În general, infecțiile care afectează cel mai des organismul copiilor sunt cele ale tractului urinar, digestive și cele respiratorii.

Sindromul Dravet

Imagine Sindromul Dravet

Nașterea unui copil este o binecuvântare, o minune pe care părinții o așteaptă cu drag. Pe lângă acest fapt, un prunc sănătos este dorința cea mai arzătoare a oricărei familii. Totuși, când lucrurile nu stau chiar așa, iar micuțul este bolnav, o lume pare că se prăbușește pe umerii părinților. Durerea este sfâșietoare, iar faptul că nu se poate face nimic pentru propriul copil macină sufletește orice mamă sau tată. Insă nimeni nu trebui să subestimeze voința și tăria interioară a părinților. De aceea, aducem în atenția mămicilor și tăticilor câteva informații despre sindromul Dravet.

Hemofilia A la copii

Imagine Hemofilia A la copii

În copilărie, rănile deschise sunt inevitabile. Căzăturile, vânătăile și sângerările pot afecta serios anumiți copii. Acești copii suferă de hemofilie și necesită un plus de atenție din partea lor, a părinților și celor din jur. Vezi ce reprezintă hemofilia A la copii ȋn articolul următor.

Cunoașterea și acceptarea autismului

Imagine Cunoașterea și acceptarea autismului

O abordare personalizată a unui subiect anume produce întotdeauna acel moment de maximă conștientizare care îi ajută pe oameni să înțeleagă în profunzime situația în care aceștia se află. Un om dedicat unei cauze în care crede cu desăvârșire poate produce schimbări în viața celor care nu găsesc răspunsurile dorite. Acest interviu are ca scop transmiterea unor detalii care țin de profunzimea copiilor autiști, acei copii de cristal.

Gastroenterocolita acută gravă

Imagine Gastroenterocolita acută gravă

Motive de îngrijorare cu privire la sănătatea copiilor vor exista întotdeauna din partea părinților. Pentru cei care sunt la primul copil, fiecare simptom apărut ȋn cazul copilului, trezeşte neliniștea și o mulțime de întrebări. Uneori reacția părinților este dusă la extrem și tind să complice situația. Vărsăturile, diareea și durerile de burtică sunt considerate de părinți normale, ceva ce trece dacă își hrănesc copilul cu anumite alimente. Ȋnsă, ele pot fi semnele clare ale unei gastroenterocolite și pot pune viața copilului în pericol.

Suflurile cardiace la copii

Imagine Suflurile cardiace la copii

Suflul cardiac defineşte zgomotul făcut de trecerea sângelui dintr-o cavitate a cordului ȋn alta. Cuvintele „suflu cardiac” ȋi alarmează de obicei pe părinţi, dar nu este cazul, deoarece foarte multe sufluri nu au semnificaţie de boală.

Care sunt cauzele sângerărilor rectale la copii?

Imagine Care sunt cauzele sângerărilor rectale la copii?

Sângerările rectale sunt caracteristice atât copiilor cât și adulților. Prezența lor indică afecțiuni grave ale suferindului. Acestea pot apărea fie prin eliminarea scaunului de sânge proaspăt, fie prin eliminarea unui scaun cu sângele digerat (melenă).

Fibroza chistică la copii

Imagine Fibroza chistică la copii

Denumită și ”boala celor 65 de trandafiri”, fibroza chistică este o boală genetică ce afectează organele exocrine (aparatul digestiv, aparatul respirator, și aparatul de reproducere al bărbaților), în cele mai multe cazuri ale populației albe. În întreaga lume, există peste 40.000 de bolnavi de fibroză chistică (date valabile pentru America și Europa).

Cura heliomarina

Imagine Cura heliomarina

Este vara si ca in fiecare an ne facem repede bagajele si plecam la mare, insa putini dintre noi stim ca pe langa bronzat si relaxare putem face ceva si pentru sanatatea noastra si a copiiilor nostri. Baile de aer, baile solare si de mare ajuta la intarirea organismului, a sistemului imunitar. Cu alte cuvinte vom deveni mai rezistenti la boli, la stres, la oboseala, metabolismul fiind vizibil imbunatatit.

Scapă de griji cu Termometrul inteligent iFever pentru copii

Imagine Scapă de griji cu Termometrul inteligent iFever pentru copii

Nașterea unui copil este o binecuvântare, o minune pe care părinții o așteaptă cu drag, iar un prunc sănătos este dorința cea mai arzătoare a oricărei familii. Din păcate, copiii se ȋmbolnăvesc şi de cele mai multe ori fac febră, iar noi, ca părinţi, suntem cuprinşi de griji, teamă, panică şi nopţi nedormite. Datorită termometrului inteligent iFever nopţile ȋn care vă trezeaţi din oră ȋn oră pentru a verifica temperatura copilului vor dispărea. De asemenea, chiar şi in timpul zilei vă puteţi ocupa liniştiţi de activităţile voastre fără a sta non-stop cu mâna pe fruntea copilului.