Meniul zilei

Adaugat la: 09-10-2014

Rețete de mâncăruri pentru copiii de 1-3 ani


Pui cu mazăre

 

  • 150 grame carne de pui
  • 120 grame de mazăre
  • 5 brame făină
  • 100 grame roșii
  • Mărar
  • Sare

 

Spălați și curățați carnea de pui după care o puneți la fiert cu puțină sare.

Mazărea, dacă este crudă (congelată) o opăriți, după care adăugați roșiile decojite și tăiate cubulețe. Presărați făina și în același timp amestecați compoziția pentru a nu se forma cocoloașe. La sfârșit, adăugați mărarul tocat pentru a se păstra o aromă proaspătă.

 

Sufleu de conopidă

 

  • 200 grame conopidă
  • 10 grame unt
  • 40 grame albuș
  • 50 grame brânză de vaci
  • 25 grame smântână
  • 100 ml lapte
  • 5 grame fâină
  • Sare

 

Se spală conopida și se fierbe în apă cu sare aproximativ 20 minute. Într-un bol pregătiți un sos format din făină și lapte. Amestecați sosul cu brânza de vaci, albusul bătut spumă și conopida după care răsturnați compoziția într-un vas pe care l-ați uns cu unt și se dă la cuptor până observați că s-a omogenizat și copt compoziția.

 

 

Orez țărănesc

 

  • 50 grame orez
  • 30 grame morcovi
  • 20 grame țelină
  • 20 grame rădăcină pătrunjel
  • 10 grame ciuperci
  • 10 grame roșii
  • 10 grame ceapă
  • 10 ml ulei
  • Verdeață

 

Curățați și spălați legumele, apoi se taie mărunt și se înăbușesc cu sare și puțin ulei. Alegeți orezul, spălați-l și puneți-l la fiert. După ce s-a fiert orezul, adăugați peste el legumele înăbușite și roșiile fără coajă tocate mărunt împreună cu restul de ulei. La sfărșit, se adaugă verdeața tocată mărunt.

 

 

Budincă de spanac

 

  • 250 grame spanac
  • 12 grame unt
  • 50 ml lapte
  • 5 grame făină
  • Un ou
  • Sare

 

Curățați spanacul și spălați-l foarte bine în mai multe ape pentru a nu rămâne fire de nisip. Se toacă mărunt și se fierbe în apă cu sare după care se strecoară apa rămasă. Puneți laptele la fiert pste care adăugați făina pentru a se forma un sos alb. Când sosul a fiert se amestecă cu oul pe care l-ți bătut într-un vas separat. Amestecați spanacul cu sosul alb și puneți compoziția într-un vas pe care l-ați uns cu unt și apoi dați la cuptor.

 

 

Supă de pasăre cu fulgi de ou

 

  • 200 grame carne pasăre
  • 20 grame morcov
  • 25 grame albitură
  • 20 grame țelină
  • 20 grame făină
  • Un ou
  • Verdeață

 

Spălați carnea și puneți-o la fiert cu sare. Adăugați legumele pe care le-ați curățat, spălat și tocat în prealabil. Într-un vas alăturat amestecați făina cu oul și puțină sare. Turnați amestecul peste supa clocotită, amestecați și lăsați să fiarbă 5-10 minute. La sârșit adăugați verdeața tocată.

 

 

Supă cremă de legume

 

  • 50 grame morcov
  • 50 grame păstârnac
  • 25 grame rădăcină pătrunjel
  • 10 grame rădăcină țelină
  • 40 grame cartofi
  • 25 grame dovlecei
  • 30 grame fasole verde
  • 50 grame roșii
  • Frunze de pătrunjel
  • 10 grame smântână
  • Sare

 

Curățați, spălați și tocați toate legumele, apoi le puneți la fiert cu sare. După ce au fiert le puneți în blender și le pasați până obțineți o pastă. Ornați pasta rezultată cu frunzele tocate de pătrunjel și puțină smântână.

 

 

 

 

Vezi Toate Meniurile Megaparinti